Erik Juffermans Erik Juffermans
21/12/2023 07:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2023 19:03

China neemt crypto technologie tóch serieus, komt met nieuwe plannen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
China neemt crypto technologie tóch serieus, komt met nieuwe plannen

Foto: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock

China gaat een duidelijke strategie bekendmaken voor de Web 3 industrie. Dit maakte het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie op dinsdag bekend. De strategie heeft onder andere betrekking op erfenis, innovatie, veiligheid en verplichtingen van de regering.

Trump kiest pro-crypto senator als zijn vicepresident
Trump kiest pro-crypto senator als zijn vicepresident

Wat zijn China’s crypto plannen?

Hoewel het verhandelen en het minen van crypto officieel verboden is in China, maken veel Chinezen wel gebruik van NFT’s (non-fungible tokens). Ook is Web 3 gaming erg populair in het land. De sector is daarom zeker niet onbelangrijk voor de Chinese regering. Ook heeft het ministerie aangekondigd Web 3 innovatie te gaan promoten, onderzoek te steunen en talent in de industrie te verhogen.

Web 3 gaat verder dan enkel digitale assets. De term heeft eigenlijk betrekking op alles dat gebruikmaakt van blockchain technologie. Ondanks de Chinese afkeer van crypto mining en crypto handel op exchanges, is China druk bezig met de ontwikkeling van blockchain technologie. Eerder werden er in het land al blockchain pilots uitgevoerd in processen binnen de volgende sectoren: energie, recht, copyright en handel financiën.

Naar verluidt zal de nieuwe Web 3 strategie zich “focussen op cruciale gebieden zoals regering en industrie, nieuwe bedrijfsmodellen op basis van bijvoorbeeld NFT’s en dApps aanmoedigen, en de innovatieve toepassing van Web 3 en de constructie van een digitaal ecosysteem”.

Crypto adoptie in China

China timmert dus hard aan de weg om crypto technologie zo effectief mogelijk toe te passen. Vorige week berichtten we ook al over een Chinese toepassing van blockchain technologie. China staat namelijk op het punt om een service te lanceren voor digitale identiteitsverificatie met behulp van crypto-technologie.

Volgens de Chinese staatsmedia moeten de zes grootste sociale mediaplatforms hun gebruikers gaan dwingen om hun echte naam in het openbaar te tonen. Dit moet volgens staatsmedia de geloofwaardigheid vergroten en het publieke toezicht op deze platforms faciliteren. Lees hier meer over deze opmerkelijke nieuwe Chinese plannen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie