Timo Bult Timo Bult
14/02/2021 10:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2021 10:48

"Crypto Mom" Hester Peirce roept op tot duidelijke regelgeving na toestroom nieuwe investeerders

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Het is volgens Hester Peirce, commissielid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), tijd voor duidelijke regelgeving omtrent cryptocurrency! Dit zei het commissielid in een interview met Reuters dat gisteren werd gepubliceerd. Gezien de nieuwe Amerikaanse president is dit een goed moment “om een frisse te blik te werpen” op de crypto-sector, aldus Peirce.
Peirce is een bekend voorstander van bitcoin (BTC) en crypto. Zij wordt dan ook wel de “Crypto Mom” genoemd in de crypto-wereld. In het interview zei Peirce dat de Amerikaanse wetgevers nu de kans hebben om een frisse blik te werpen op het vraagstuk:

“Het is niet alleen dat er al enige tijd om duidelijkheid wordt gevraagd en dat een nieuwe administratie de kans geeft om met een frisse blik te kijken, maar het is ook een moment waarop het lijkt alsof anderen op de markt ook met een frisse blik zijn gaan kijken,”

Hiermee doelt Peirce waarschijnlijk onder andere op het nieuws dat Tesla bitcoin heeft gekocht en dat andere grote spelers ook de markt betreden. “Dat maakt het extra dringend dat we op dit gebied actie ondernemen om meer duidelijkheid te scheppen,” aldus Peirce.
De SEC is de financiële toezichthouder die een zogenaamde bitcoin exchange-traded fund (ETF) moet goedkeuren. Tot op heden heeft de toezichthouder elke aanvraag afgekeurd vanwege onder andere zorgen omtrent marktmanipulatie. Een goedkeuring van zo’n fonds zou naar verwachting de adoptie van bitcoin als investeringsinstrument nog verder versnellen.
Volgens Peirce is het feit dat zoveel nieuwe investeerders de markt betreden goed nieuws. Dit zou volgens haar bijvoorbeeld de volatiliteit van de bitcoin koers kunnen dempen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie