Timo Bult Timo Bult
14/02/2021 10:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2021 10:48

"Crypto Mom" Hester Peirce roept op tot duidelijke regelgeving na toestroom nieuwe investeerders

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Het is volgens Hester Peirce, commissielid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), tijd voor duidelijke regelgeving omtrent cryptocurrency! Dit zei het commissielid in een interview met Reuters dat gisteren werd gepubliceerd. Gezien de nieuwe Amerikaanse president is dit een goed moment “om een frisse te blik te werpen” op de crypto-sector, aldus Peirce.
Peirce is een bekend voorstander van bitcoin (BTC) en crypto. Zij wordt dan ook wel de “Crypto Mom” genoemd in de crypto-wereld. In het interview zei Peirce dat de Amerikaanse wetgevers nu de kans hebben om een frisse blik te werpen op het vraagstuk:

“Het is niet alleen dat er al enige tijd om duidelijkheid wordt gevraagd en dat een nieuwe administratie de kans geeft om met een frisse blik te kijken, maar het is ook een moment waarop het lijkt alsof anderen op de markt ook met een frisse blik zijn gaan kijken,”

Hiermee doelt Peirce waarschijnlijk onder andere op het nieuws dat Tesla bitcoin heeft gekocht en dat andere grote spelers ook de markt betreden. “Dat maakt het extra dringend dat we op dit gebied actie ondernemen om meer duidelijkheid te scheppen,” aldus Peirce.
De SEC is de financiële toezichthouder die een zogenaamde bitcoin exchange-traded fund (ETF) moet goedkeuren. Tot op heden heeft de toezichthouder elke aanvraag afgekeurd vanwege onder andere zorgen omtrent marktmanipulatie. Een goedkeuring van zo’n fonds zou naar verwachting de adoptie van bitcoin als investeringsinstrument nog verder versnellen.
Volgens Peirce is het feit dat zoveel nieuwe investeerders de markt betreden goed nieuws. Dit zou volgens haar bijvoorbeeld de volatiliteit van de bitcoin koers kunnen dempen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie