Max Duiker Max Duiker
10/11/2023 19:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 23:36

Crypto wetsvoorstel: $1 salaris voor SEC voorzitter Gary Gensler

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Voorzitter crypto waakhond SEC hoort maar $1 te verdienen: wetsvoorstel

Foto: AevanStock/Shutterstock

Gary Gensler is de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), de beruchte Amerikaanse financiële toezichthouder. Het beleid van de SEC omtrent de crypto-industrie krijgt veel kritiek, zelfs vanuit de Amerikaanse politiek.

Nu stelt een Amerikaanse wetgever voor om het salaris van Gensler te verlagen naar slechts één dollar. Dat zou een flinke inperking zijn: naar schatting verdient Gensler nu zo’n $300.000 op jaarbasis. Dit is niet de eerste keer dat de veelbesproken Gensler opvallend in het crypto nieuws verschijnt.

Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt

Symbolisch salaris niet door hele crypto-industrie omarmd

Het wetsvoorstel van de Amerikaanse federale begroting, de Financial Services and General Government (FSGG), komt als reactie op de toenemende druk op de SEC om meer transparantie en regulering te bieden in de wereld van crypto.

De indiener van het voorstel, Tim Burchett, benadrukt dat een symbolisch salaris van één dollar de onpartijdigheid van de voorzitter zou benadrukken. Burchett is een Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten en wil met het voorstel eventuele vermoedens van belangenconflicten wegnemen.

Het voorstel heeft een golf van reacties teweeggebracht, zowel voor als tegen. Voorstanders beweren dat dit een krachtig signaal zou sturen naar de industrie, waarin wordt benadrukt dat de SEC zijn rol als toezichthouder serieus neemt en niet gevoelig is voor financiële prikkels.

Anderen zijn echter sceptisch en vrezen dat een dergelijke maatregel de kwaliteit van kandidaten voor de functie kan beïnvloeden en het vermogen van de SEC om toptalent aan te trekken zou kunnen beperken. Dat laatste werd eerder deze week al bevestigd, nadat duidelijk werd dat de SEC kampt met personeelstekorten.

Gensler de cryptofanaat, of juist niet?

Gary Gensler, de huidige voorzitter van de SEC, staat bekend om zijn expertise op het gebied van blockchain en cryptocurrencies. Voordat hij aantrad als voorzitter van de SEC, doceerde hij aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) over deze onderwerpen.

Zijn benoeming als SEC voorzitter werd in eerste instantie door velen gezien als een teken van een positievere en meer proactieve benadering van de SEC ten opzichte van de opkomende wereld van crypto.

Echter is dit positieve vooruitzicht al snel tenietgedaan. Zo kwam Gensler onlangs nog met opvallende uitspraken die bitcoin (BTC) en crypto alles behalve goed deden. Dit heeft het optimisme over de SEC-topman onder de crypto-liefhebbers 180 graden laten draaien.

Al met al zorgt het voorstel om het salaris van Gary Gensler te verlagen naar één dollar voor veel discussie in zowel de financiële als de cryptowereld.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie