Simon Bosch Simon Bosch
27/10/2023 21:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 15:04

Cryptobeurs Binance, Tether mogelijk onderzocht na heftige aantijgingen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs Binance, Tether mogelijk onderzocht na heftige aantijgingen

Foto: Below the Sky/Shutterstock

Crypto exchange Binance en uitgever van de grootste stablecoin, Tether, zijn twee van de meest controversiële bedrijven in de crypto-industrie. Beide worden regelmatig beschuldigd van een onduidelijke bedrijfsvoering, en de overheid van de Verenigde Staten vindt dit ook. Politici overwegen om te onderzoeken of en hoe ze illegale handel mogelijk maken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Overheid VS wil crypto exchange Binance, Tether onderzoeken

Op sociale mediaplatform X schrijft de Amerikaanse senator Cynthia Lummis van de staat Wyoming dat ze in een brief aan het Ministerie van Justitie heeft gevraagd om zorgvuldig te onderzoeken of Binance en Tether terrorisme mogelijk maken. Samen met Arkansas-afgevaardigde French Hill denkt Lummis dat de bedrijven mogelijk de Bank Secrecy Act en sanctiemaatregelen verbreken.

De republikeinse politici willen dat het ministerie de bedrijven zal dwingen om eventuele aan de oorlog in Israël gelinkte terrorismefinanciering stop te zetten. Het ministerie moet een ‘passende oplossing vinden’ als de bedrijven zich hier inderdaad schuldig aan maken.

De politici noemen dat het ‘algemeen bekend is’ dat zowel Binance als Tether illegale activiteit met crypto mogelijk maakt. Beide bedrijven zouden zich bewust zijn van criminaliteit binnen hun diensten, maar hier geen maatregelen tegen nemen.

Eerder dit jaar deed het ministerie ook al onderzoek naar Binance. Het bedrijf bood zijn diensten aan aan Russische klanten, ondanks dat het land onderhevig is aan sancties. Daarna klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de exchange aan, op grond van fraude.

Vervolgens zou het Openbaar Ministerie óók overwegen om Binance aan te klagen. Toch zou het hieraan twijfelen, omdat het een bank run zou kunnen veroorzaken waar Binance’ klanten het meest onder te lijden zouden hebben.

Advertentie

Hamas-terroristen gebruikten crypto

Vlak nadat Hamas de aanval opende op Israël werd duidelijk dat het geld heeft opgehaald met behulp van cryptocurrencies en blockchain. Hierna nam de Israëlische politie maatregelen om bijna 200 betrokken Binance-accounts op te rollen. Vervolgens was Tether ook in het nieuws, omdat het 32 walletadressen met USDT heeft bevroren in samenwerking met autoriteiten.

Echter verklaarde een topman van blockchain-onderzoeksbureau TRM Labs dat de media het gebruik van crypto door Hamas zwaar overdrijft. Crypto vormde namelijk maar een heel klein deel van de financiering van de terrorismeorganisatie. Het maakte bijvoorbeeld ook gebruik van het reguliere bankensysteem.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie