Rico Engelbarts
19/07/2018 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2018 12:00

Cryptocurrencies zijn geen currencies, aldus voorzitter Fed Jerome Powell

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
cryptocurrencies_zijn_geen_currencies_fed_jerome_powell

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Voorzitter van het Amerikaanse Federal Reserve System (Fed), Jerome Powell, heeft woensdag 18 juli gezegd dat cryptocurrencies een groot risico vormen voor beleggers. Tevens noemde hij cryptocurrencies geen echte currencies omdat ze geen intrinsieke waarde hebben.
Powell sprak voor de Commissie Financiële Diensten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over het beleggingsrisico voor onervaren beleggers:

Er zijn ook aanzienlijke risico’s voor beleggers. Beleggers, althans relatief onervaren beleggers zien de waarde van een cryptocurrency stijgen en denken: “Dit is mooi, ik ga dit kopen”. Maar in feite is er geen garantie dat de koers blijft stijgen. Het is niet echt een currency… het heeft geen intrinsieke waarde. Dus ik denk dat er ook problemen zijn met de bescherming van beleggers en consumenten.

Powell noemde cryptocurrencies “geweldig voor als je geld probeert te verbergen”. Deze uitspraak maakte deel uit van de getuigenis van de Fed-voorzitter voor de Commissie Financiële Diensten, en kwam als antwoord op de vraag van het Amerikaanse congreslid Patrick McHenry. McHenry, afgevaardigde uit North Carolina en vice-voorzitter van de Commissie Financiële Diensten, stelde Powell de volgende vraag: “Kunt u aangeven wat uw gedachten over cryptocurrency zijn? Powell antwoordde als volgt:

Ik denk dat de vraag, die mij eerder gesteld is, waar u aan refereert was: “Vormen cryptocurrencies een ernstige bedreiging voor de financiële stabiliteit?”. Mijn antwoord daarop was dat cryptocurrencies niet groot genoeg zijn om een bedreiging te vormen; dat ze niet iets voor op de lange termijn zijn. Ze zijn zeer uitdagend omdat, weet je, cryptocurrencies geweldig zijn als je geld probeert te verbergen of wit wilt wassen… Dus we moeten ons daar heel goed van bewust zijn.

Verder wilde de voorzitter van de centrale bank van de Verenigde Staten het niet ongezegd laten dat de Fed zich totaal niet met cryptocurrency bezighoudt:

Iets anders dat ik nog wil zeggen is dat we cryptocurrency bij de Fed niet beschouwen als iets waar we ons mee bezig zouden moeten houden; dat de Fed een digitale currency zou moeten hebben. Dat is iets waar we niet naar kijken. Dus ik maak me vooral zorgen. Ik bedoel, als je nadenkt over wat currencies doen, zouden ze in feite een betaal- en oppotmiddel moeten zijn, en cryptocurrencies worden nou niet echt veel gebruikt bij betalingen. Normaal gesproken verkopen mensen hun cryptocurrencies en betalen ze vervolgens in dollars. Als zijnde een oppotmiddel, als je kijkt naar de volatiliteit, dan is het dat gewoon niet.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie