Cryptocurrency krijgt steun van voormalig Amerikaanse senator Ron Paul

Cryptocurrency krijgt steun van voormalig Amerikaanse senator Ron Paul

Onlangs kondigde de Amerikaanse Federal Reserve een nieuw betalingssysteem aan: “FedNow”. Volgens velen is het een poging van de autoriteit om cryptocurrency onnodig te maken en de sector zo uit de weg te ruimen. Echter krijgt de Fed nu te maken met tegenwind uit de hoogste politieke sferen in de VS.

FedNow moet real-time betalingen mogelijk gaan maken binnen de Verenigde Staten. Een van de gouveneurs van de Federal Reserve Board, Lael Brainard, legt uit:

Iedereen verdient dezelfde mogelijkheid om onmiddellijk en veilig betalingen te doen en te ontvangen, en iedereen verdient dezelfde kans om die service aan zijn gemeenschap aan te bieden. FedNow zal banken van elke omvang in elke gemeenschap in het hele land toestaan om real-time betalingen aan hun klanten aan te kunnen bieden.

Ron Paul, voormalig senator voor Texas, vindt het idee maar niets. Volgens hem zou een dergelijk systeem té gecentraliseerd zijn. In een reactie stelt hij:

Consumenten hebben al tal van opties om realtime betalingen te doen, dus de beslissing van de Federal Reserve om te gaan werken aan een door de centrale bank beheerd en gecontroleerd betalingssysteem – wat John Competlay, Senior Fellow van het Competitive Enterprise Institute, “FedNow” noemt, is voor mij een raadsel.

Advertentie

Deskundigen denken dat de Fed probeert crypto uit de weg te ruimen door zelf een systeem te ontwikkelen dat hetzelfde doel heeft als veel cryptocurrencies: het snel en goedkoop verzenden van waarde. Echter zou zo’n systeem gecentraliseerd zijn, terwijl cryptocurrencies juist zo gedecentraliseerd mogelijk zijn. Of FedNow ooit het daglicht zal gaan zien blijft op dit moment nog onduidelijk.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.441,51 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.375,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.410,63 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.434,73 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.444,98 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.450,85 Kopen
Laatste nieuws