Rico Engelbarts
16/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2019 06:00

Cryptocurrency krijgt steun van voormalig Amerikaanse senator Ron Paul

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Cryptocurrency krijgt steun van voormalig Amerikaanse senator Ron Paul

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Onlangs kondigde de Amerikaanse Federal Reserve een nieuw betalingssysteem aan: “FedNow”. Volgens velen is het een poging van de autoriteit om cryptocurrency onnodig te maken en de sector zo uit de weg te ruimen. Echter krijgt de Fed nu te maken met tegenwind uit de hoogste politieke sferen in de VS.
FedNow moet real-time betalingen mogelijk gaan maken binnen de Verenigde Staten. Een van de gouveneurs van de Federal Reserve Board, Lael Brainard, legt uit:

Iedereen verdient dezelfde mogelijkheid om onmiddellijk en veilig betalingen te doen en te ontvangen, en iedereen verdient dezelfde kans om die service aan zijn gemeenschap aan te bieden. FedNow zal banken van elke omvang in elke gemeenschap in het hele land toestaan om real-time betalingen aan hun klanten aan te kunnen bieden.

Ron Paul, voormalig senator voor Texas, vindt het idee maar niets. Volgens hem zou een dergelijk systeem té gecentraliseerd zijn. In een reactie stelt hij:

Consumenten hebben al tal van opties om realtime betalingen te doen, dus de beslissing van de Federal Reserve om te gaan werken aan een door de centrale bank beheerd en gecontroleerd betalingssysteem – wat John Competlay, Senior Fellow van het Competitive Enterprise Institute, “FedNow” noemt, is voor mij een raadsel.

Deskundigen denken dat de Fed probeert crypto uit de weg te ruimen door zelf een systeem te ontwikkelen dat hetzelfde doel heeft als veel cryptocurrencies: het snel en goedkoop verzenden van waarde. Echter zou zo’n systeem gecentraliseerd zijn, terwijl cryptocurrencies juist zo gedecentraliseerd mogelijk zijn. Of FedNow ooit het daglicht zal gaan zien blijft op dit moment nog onduidelijk.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie