de_europese_centrale_bank_ECB_heeft_vooralsnog_geen_plannen_voor_digitale_valuta

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vooralsnog geen plannen voor digitale valuta

1

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vooralsnog geen plannen voor het uitgeven van haar eigen cryptocurrency. Dit liet de president van het Europees Parlement, Mario Draghi weten op woensdag 12 september.

De aankondiging kwam ter reactie op een vraagstuk van MEP Jonás Fernández over de verdere plannen van de ECB met betrekking tot een mogelijke uitgave van digitale valuta. Echter, volgens Draghi bevindt de onderliggende technologie achter cryptocurrencies zich in een te vroeg stadium voor ECB gebruik:

De technologieën die mogelijk gebruikt zouden kunnen worden voor het uitgeven van een centrale bank digitale valuta […] zijn nog niet genoeg getest en hebben veel verdere ontwikkeling nodig voordat ze kunnen worden gebruikt in een centrale bank context.

Toch liet Draghi ook weten dat de ECB zeker de potentiële gevolgen van het uitgeven van een cryptocurrency analyseert. Daarentegen voegde Draghi toe dat er op dit moment geen behoefte is aan het uitgeven van een extra valuta binnen de eurozone en dat de vraag naar briefgeld blijft groeien binnen de EU28.

Het antwoord van Draghi komt veelal overeen met een onderzoeksrapport van de ECB en de Bank for International Settlements (BIS), waarin de effecten van een potentiële uitgave van een cryptocurrency werden overwogen. Hierin werd ook al aangegeven dat er behoefte is aan meer onderzoek en ontwikkeling.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws