Discussier met alle crypto insiders via Telegram

‘De Europese Centrale Bank moet klaarstaan om de digitale euro te lanceren’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisteren een uitgebreid rapport over de digitale euro gepubliceerd. Volgens het rapport van 50 pagina’s moet de ECB in staat zijn om een digitale currency (CBDC) te lanceren wanneer de vraag hiervoor tot stand komt. Het rapport over de CBDC is opgesteld door het ‘Eurosystem high-level taskforce’ en goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

De centrale bank zei dat het nog geen beslissing heeft genomen over het lanceren van een digitale valuta, wat in ieder geval een aanvulling zal zijn tot cash en geen vervanging.

- Advertentie -

Het rapport benoemt vier mogelijke scenario’s geïdentificeerd die de uitgifte van digitale valuta zouden vereisen: een toenemende vraag naar elektronische betalingen, een ‘aanzienlijke’ afname van het gebruik van contanten, de introductie van wereldwijde particuliere betaalmiddelen en ‘een brede acceptatie van meer CBDC’s uitgegeven door buitenlandse centrale banken. ”

“De digitalisering van de economie en technologische innovaties beïnvloeden de perceptie van de consument over betalingsdiensten en wakkeren de belangstelling voor de mogelijke uitgifte van een digitale euro aan.”

Een digitale euro zou een elektronische vorm van geld van de centrale bank zijn die toegankelijk is voor alle burgers en bedrijven, zei de ECB, eraan toevoegend dat het hun betalingservaring zou verbeteren.

De centrale bank is er nog niet zeker van of de CBDC gecentraliseerd zal worden waarbij alle transacties worden geregistreerd door de centrale bank of dat ze de verantwoordelijkheden van gebruikers en/of onder toezicht staande tussenpersonen deels zullen decentraliseren. Wel is het al duidelijk dat de back-end-infrastructuur uiteindelijk wordt gecontroleerd door de centrale bank.

De ECB staat er positief in en gelooft dat ze de uitdagingen die bij de currency komen kijken zal overwinnen. Ook heeft het al een handelsmerk aangevraagd voor de term ‘Digital Euro.’ De aanvraag werd op 22 september ingediend door de wettelijke vertegenwoordigers van de ECB, Bock Legal. De ECB heeft op 12 oktober een openbare raadpleging over het rapport.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.239,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.037,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.072,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.120,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.127,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.037,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.072,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.120,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.127,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.239,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...