Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie De Nederlandsche Bank (DNB) stelt implementatie cryptocurrency-wetgeving uit

De Nederlandsche Bank (DNB) stelt implementatie cryptocurrency-wetgeving uit

In een publicatie van woensdag 8 januari is op de website van De Nederlandsche Bank (DNB) te lezen dat de inwerkingtreding van de implementatiewet, waarmee aanbieders van cryptodiensten onder toezicht komen, niet 10 januari zal zijn. Volgens de berichtgeving is het parlement niet op tijd gereed. De DNB heeft nog geen nieuwe datum bekend gemaakt.

Bovenstaand bericht plaatst de DNB slechts twee dagen voor de inwerkingtreding van de meest ingrijpende verandering in het cryptoklimaat sinds haar ontstaan. Dit terwijl diverse cryptopartijen reeds de dienstverlening hebben gestaakt naar aanleiding van de aanstaande regelgeving. Zo stoppen het Nederlandse Coingarden, Simplecoin, Chopcoin en het populaire BottlePay.

- Advertentie -

Gelukkig zijn er partijen die al hebben aangegeven gehoor te gaan geven aan de registratieplicht, waaronder Bitvavo, Bitcoin Meester, Litebit en SATOS. Cryptocurrency-handelsplatform SATOS gaf eerder deze week per nieuwsbrief nog aan klaar te zijn voor de nieuwe regelgeving.

Wie het nieuws de laatste tijd heeft gevolgd is er waarschijnlijk van op de hoogte: morgen zou de vijfde anti-witwasrichtlijn (AMLD5) van kracht worden, waarmee cryptobedrijven aan strenge regels moeten voldoen. Als cryptocurreny exchanges en brokers dit niet kunnen, dan moeten de werkzaamheden worden gestaakt.

Meerdere cryptobedrijven hebben hun ongenoegen geuit over de manier waarop de registratieplicht in de wetgeving terecht is gekomen.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.188,79 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.086,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.148,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.148,81 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.155,87 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...