Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
09/01/2020 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:02

De Nederlandsche Bank (DNB) stelt implementatie cryptocurrency-wetgeving uit

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin bedrijven krijgen over twee weken nieuwe toezichtregels, aldus DNB

In een publicatie van woensdag 8 januari is op de website van De Nederlandsche Bank (DNB) te lezen dat de inwerkingtreding van de implementatiewet, waarmee aanbieders van cryptodiensten onder toezicht komen, niet 10 januari zal zijn. Volgens de berichtgeving is het parlement niet op tijd gereed. De DNB heeft nog geen nieuwe datum bekend gemaakt.
Bovenstaand bericht plaatst de DNB slechts twee dagen voor de inwerkingtreding van de meest ingrijpende verandering in het cryptoklimaat sinds haar ontstaan. Dit terwijl diverse cryptopartijen reeds de dienstverlening hebben gestaakt naar aanleiding van de aanstaande regelgeving. Zo stoppen het Nederlandse Coingarden, Simplecoin, Chopcoin en het populaire BottlePay.
Gelukkig zijn er partijen die al hebben aangegeven gehoor te gaan geven aan de registratieplicht, waaronder Bitvavo, Bitcoin Meester, Litebit en SATOS. Cryptocurrency-handelsplatform SATOS gaf eerder deze week per nieuwsbrief nog aan klaar te zijn voor de nieuwe regelgeving.
Wie het nieuws de laatste tijd heeft gevolgd is er waarschijnlijk van op de hoogte: morgen zou de vijfde anti-witwasrichtlijn (AMLD5) van kracht worden, waarmee cryptobedrijven aan strenge regels moeten voldoen. Als cryptocurreny exchanges en brokers dit niet kunnen, dan moeten de werkzaamheden worden gestaakt.
Meerdere cryptobedrijven hebben hun ongenoegen geuit over de manier waarop de registratieplicht in de wetgeving terecht is gekomen.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie