deadline_voor_beslissing_over_bitcoin-etf_blijft_staan_ondanks_shutdown_VS

Deadline SEC voor beslissing over Bitcoin-ETF blijft staan ondanks shutdown VS

11

De Amerikaanse overheid is nu al bijna een maand gesloten vanwege onenigheid over het overheidsbudget. De democraten vinden het bedrag dat Trump wil besteden aan de grensmuur te hoog. Verschillende overheidsinstanties zijn daardoor gesloten en personeel krijgt geen salaris uitbetaalt. Ook de Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder van de effectenmarkt in de VS, moet al haar administratieve activiteiten staken.

Echter betekent dit niet dat ook de deadline voor het besluit over de VanEck/SolidX Bitcoin-ETF wordt uitgesteld. Die blijft namelijk op 27 februari staan, ondanks de toezichthouder vrijwel geheel tot stilstand is gekomen.

Juridisch expert Jake Chervinsky schreef in een Tweet dat het proces al in beweging was voordat de shutdown begon, waardoor deadlines blijven staan:

Het is bij wet niet toegestaan om verder uit te stellen. De shutdown leidt niet tot een uitzondering op de deadline onder 15 U.S.C. §78s (tenzij iemand mij kan wijzen op een statuut of een regel die anders aangeeft). 27 februari is en blijft de laatste deadline voor een besluit over de ETF.

Mocht de shutdown tot na de deadline duren, dan kan het zo zijn dat de aanvraag automatisch goedgekeurd wordt. Echter is dit volgens Chervinsky vrijwel onmogelijk aangezien de SEC genoeg personeel heeft om een klein document te typen met een besluit:

Het is waar dat een voorgestelde regelwijziging automatisch wordt goedgekeurd als de SEC niet binnen de deadline een besluit neemt, maar in werkelijkheid zou dit nooit gebeuren. De SEC heeft genoeg personeel om een beslissing voor de deadline te nemen, ook al is het maar een A4-tje met daarop “Afgewezen, uitleg komt later”.

Hoe lang de shutdown nog duurt is onduidelijk. Trump maakte gisteren bekend dat hij later vandaag een naar eigen zeggen “grote” aankondiging over de shutdown zal maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.914,24 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.876,53 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.790,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.892,09 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.985,36 Kopen
Laatste nieuws