Rico Engelbarts
10/10/2018 14:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2018 14:42

Dubai plant lancering van blockchain betalingen via cryptocurrency van de overheid

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
dubai_plant_lancering_van_blockchain_betalingen_via_cryptocurrency_van_de_overheid

In berichtgeving van gisteren 9 oktober werd bekendgemaakt dat inwoners van Dubai voortaan met de op blockchain-gebaseerde digitale munt emCash kunnen betalen. emCash is ontwikkeld door de overheid van Dubai en zal kunnen worden gebruikt voor allerlei betalingen nodig in het dagelijks leven; van tuïtie en rekeningen tot simpele winkelaankopen.
Het kredietinformatiebureau van de United Arab Emirates (UAE), emCredit, hoopt de adoptie van de munt te stimuleren door point-of-sale (PoS) apparaten beschikbaar te stellen in alle overheidswinkels in Dubai. Deze PoS-aparaten zullen ook beschikbaar zijn in winkels binnen de UAE dankzij een partnerschap met blockchain-betalingsservice Pundi X.
emCash is dus ontwikkeld als een digitaal equivalent van de dirham; de fiat valuta van de UAE. De digitale munt zal dusdanig ook gekoppeld zijn aan de dirham. Voor Dubai past het uitbrengen van emCash binnen haar doel om de stad neer te zetten als een technologische hub. Een woordvoerder van emCredit voegde hieraan toe:

Om de eerste stad te zijn die een blockchain betalingsoplossing aanbiedt aan haar inwoners is een groots moment voor Dubai. Het uitrollen van de nieuwste technologieën zoals blockchain is een hoofdprioriteit en brengt vele voordelen voor onze burgers in de vorm van gemak en veiligheid voor zowel klanten en handelaren in heel Dubai.

Inwoners van de UAE zullen de digitale munt kunnen gebruiken via een smartphone app genaamd ‘emPay’. De blockchain achter de munt is hierbij ook compatibel met gedeelde ledgers zodat transacties direct kunnen worden vastgesteld. emCredit CEO Muna Al Qassab legde uit dat het gezag omtrent de betalingen gedeeld is en niet tot een enkel persoon gelimiteerd zal zijn.
Het emCash ecosysteem met zowel de PoS-apparaten, de blockchain en de app zullen verder worden ontwikkeld en getest voordat ze gekeurd zullen worden door de overheid aan het einde van dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Advertentie