Rico Engelbarts
19/02/2019 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2019 18:30

Duitse overheid vraag om feedback vanuit industrie omtrent blockchain-strategie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Duitse_overheid_vraagt_feedback_vanuit_industrie_omtrent_blockchain_strategie

In een recent rapport laat Reuters weten dat de Duitse overheid op zoek is naar feedback vanuit de industrie omtrent de ontwikkeling van de blockchain-strategie van het land. Onder vermelding van anonieme bronnen werd gezegd dat bedrijven en branchegroepen “die belanghebbenden kunnen worden in een blockchain-implementatieproces” zijn uitgenodigd om aanbevelingen te doen over de strategie.
Of de voorgestelde aanbevelingen ook daadwerkelijk zullen leiden tot nieuwe wetgeving is op dit moment nog niet duidelijk.
Berlijn telt inmiddels zo’n 170 blockchain-startups en het land ziet “grote belangstelling” voor het verkennen van blockchain-technologie in verschillende sectoren, waaronder het beheer van auto’s, farmaceutische bedrijven, energie en openbare instellingen.
De Duitse regering heeft eerder positieve uitspraken gedaan over blockchain-technologie. In juni zei Felix Hufeld, president van de Duitse financiële toezichthoudende autoriteit (BaFin), dat blockchain-technologie “revolutionair” is en dat de toepassingen ervan de hele financiële sector “op zijn kop” kan zetten.
De belangstelling voor de technologie is niet alleen in Duitsland toegenomen. Vorige week keurde Luxemburg een wetsvoorstel goed omtrent effecten die zijn uitgegeven via blockchains. Ook publiceerde de Italiaanse regering afgelopen december een lijst met 30 experts die werden samengebracht om een blockchain-strategie te ontwikkelen.
Op regionaal niveau kaartte het Europees Parlement onlangs de noodzaak aan voor  maatregelen om de adoptie van blockchain in handel en bedrijfsleven te stimuleren. Bovendien kwamen in december zeven EU-lidstaten – Frankrijk, Italië, Spanje, Malta, Cyprus, Portugal en Spanje – bijeen om het gebruik van blockchain-technologie te promoten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie