Duitse_overheid_vraagt_feedback_vanuit_industrie_omtrent_blockchain_strategie

Duitse overheid vraag om feedback vanuit industrie omtrent blockchain-strategie

In een recent rapport laat Reuters weten dat de Duitse overheid op zoek is naar feedback vanuit de industrie omtrent de ontwikkeling van de blockchain-strategie van het land. Onder vermelding van anonieme bronnen werd gezegd dat bedrijven en branchegroepen “die belanghebbenden kunnen worden in een blockchain-implementatieproces” zijn uitgenodigd om aanbevelingen te doen over de strategie.

Of de voorgestelde aanbevelingen ook daadwerkelijk zullen leiden tot nieuwe wetgeving is op dit moment nog niet duidelijk.

Berlijn telt inmiddels zo’n 170 blockchain-startups en het land ziet “grote belangstelling” voor het verkennen van blockchain-technologie in verschillende sectoren, waaronder het beheer van auto’s, farmaceutische bedrijven, energie en openbare instellingen.

De Duitse regering heeft eerder positieve uitspraken gedaan over blockchain-technologie. In juni zei Felix Hufeld, president van de Duitse financiële toezichthoudende autoriteit (BaFin), dat blockchain-technologie “revolutionair” is en dat de toepassingen ervan de hele financiële sector “op zijn kop” kan zetten.

De belangstelling voor de technologie is niet alleen in Duitsland toegenomen. Vorige week keurde Luxemburg een wetsvoorstel goed omtrent effecten die zijn uitgegeven via blockchains. Ook publiceerde de Italiaanse regering afgelopen december een lijst met 30 experts die werden samengebracht om een blockchain-strategie te ontwikkelen.

Op regionaal niveau kaartte het Europees Parlement onlangs de noodzaak aan voor  maatregelen om de adoptie van blockchain in handel en bedrijfsleven te stimuleren. Bovendien kwamen in december zeven EU-lidstaten – Frankrijk, Italië, Spanje, Malta, Cyprus, Portugal en Spanje – bijeen om het gebruik van blockchain-technologie te promoten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

SATOS

4.6/5

€7.922,12 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.907,87 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.883,75 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.897,36 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.817,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.015,00 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.886,51 Kopen
Laatste nieuws