Kevin Schijven Kevin Schijven
17/12/2020 12:22 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2020 12:22

Duitsland neemt wet aan omtrent digitalisering van effecten met blockchain-technologie

Nieuws
Duitsland neemt wet aan omtrent digitalisering van effecten met blockchain-technologie

Duitsland gaat voortaan digitale effecten opslaan met behulp van blockchain-technologie. Het kabinet van bondskanselier Angela Merkel heeft zojuist een nieuwe wet aangenomen die “all-electronic securities” op de blockchain opslaan. Dat kondigt persbureau Reuters op 16 december aan:


De wet versoepelt oude regelgeving omtrent effecten. Voorheen moesten uitgevende instellingen alsmede de houders van deze effecten een papieren certificaat bezitten die als bewijs diende. Deze verplichting komt te vervallen, meldt de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz:

Het papieren certificaat kan sommigen om nostalgische redenen dierbaar zijn, maar de toekomst behoort aan de elektronische versie.

Het papieren certificaat wordt vervangen door een register bij de centrale bank of banken uit de particuliere sector. Daarnaast kunnen de effecten geregistreerd worden met behulp van blockchain-technologie.
Blockchain biedt de mogelijkheid om dit soort gegevens op een gedecentraliseerde grootboek op te slaan. De gegevens hierin zijn versleuteld met behulp van cryptografie. Iedereen in het blockchain-netwerk heeft dezelfde kopie waardoor gegevens niet onopgemerkt aangepast kunnen worden. Achim Berg, hoofd van de IT-bedrijfsvereniging Bitkom, zegt het volgende erover:

Blockchain-technologie heeft het potentieel om de huidige procedures volledig op zijn kop te zetten en de manier waarop hele bedrijfssectoren werken fundamenteel te veranderen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie