Timo Bult Timo Bult
10/03/2019 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2019 18:00

Duitsland wil op blockchain uitgegeven effecten gaan reguleren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
duitsland_wil_op_blockchain_uitgegeven_effecten_gaan_reguleren

Op vrijdag publiceerde het Duitse Ministerie van Financiën een rapport waarin het een interessante aanbeveling doet. Het wil op blockchain uitgegeven effecten namelijk gaan reguleren als legitieme financiële instrumenten waardoor het mogelijk zou worden dat onder andere aandelen worden uitgegeven via een blockchain-platform.
In het rapport stelt het ministerie dat Duitsland wetgeving moet ontwikkelen om elektronische effecten te kunnen reguleren. Het ministerie schrijft verder:

“Duitse wetgeving zou in het algemeen moeten worden opengesteld voor elektronische effecten. Met andere woorden; de momenteel verplichte manier van het uitgeven van effecten (met papieren documentatie) zou niet langer de enige manier moeten zijn.

Er zou daarnaast een wettelijk raamwerk moeten worden ontwikkeld dat gemakkelijk aangepast kan worden. Vanwege de constante ontwikkeling van de technologie zou ook de regulering mee moeten kunnen ontwikkelen om te voorkomen dat wetgeving de innovatie remt:

Gezien het feit dat de technische normen en vereisten snel kunnen veranderen, moet toestemming worden gegeven om de specifieke technische details door wettelijke voorschriften te regelen.

De regulering zal zich eerst richten op digitale obligaties. Pas daarna zal wetgeving worden ontwikkeld voor onder andere digitale aandelen. Volgens het ministerie moet de ontwikkeling van regulering stapsgewijs gebeuren gezien de hoeveelheid reguleringen die moeten worden ontwikkeld.
Regulering van de cryptocurrency-industrie is een van de factoren die de ontwikkeling van de industrie kan remmen of juist stimuleren. In veel landen is het nog onduidelijk op welke manier cryptocurrency en blockchain-technologie wordt gereguleerd, en onder welke toezichthouders dergelijke tech-bedrijven vallen. Het rapport waarin het Duitse Ministerie van Financiën oproept tot regulering van digitale effecten is daarom positief nieuws voor de Duitse crypto-industrie, maar kan ook in andere landen een dergelijke beweging veroorzaken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie