Sander van Rijn Sander van Rijn
30/08/2023 09:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 10:19

Elon Musk’s Twitter krijgt vergunning voor crypto betalingen

Nieuws
Elon Musk's Twitter krijgt vergunning voor crypto betalingen

Foto: thongyhod/Shutterstock

Elon Musk is als eigenaar van Twitter, tegenwoordig X, weer een stap dichterbij zijn doel om van het gigantische sociale mediaplatform een alles-in-een app te maken. De multimiljardair is sinds oktober 2022 de eigenaar van Twitter en wil meerdere functionaliteiten aan het platform toevoegen, waaronder een betaaldienst voor digitale activa.

Voor dit soort diensten zijn in de Verenigde Staten (VS) de vereiste licenties nodig. Op 28 augustus heeft Twitter Payments LLC, de financiële afdeling van X, een nieuwe vergunning verkregen die betrekking heeft op betalingen met crypto.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Crypto gerelateerde licentie voor Twitter (X)

Twitter heeft sinds juli 2023 al zeven licenties verkregen betreffende het verwerken van betalingen. De vergunning zijn voor de Amerikaanse staten Arizona, Georgia, Maryland, Michigan, Missouri, New Hampshire en nu ook voor Rhode Island.

Rhode Island is volgens de gegevens van het Nationwide Multi-State Licensing System and Registry (NMLS) de eerste deelstaat in de VS die een zogeheten ‘currency transmitter licence’ heeft uitgegeven aan Twitter. Met deze vergunning krijgt Twitter toestemming om crypto op te slaan, te verhandelen en uit te wisselen.

In de zes andere deelstaten waar Twitter al licenties heeft verkregen, gaat het om een ‘money transmitter licence’ dat voornamelijk gericht is op betalingen met fiatgeld. Beide licenties worden vaak aangevraagd door financiële dienstverleners zoals cryptobeurzen en betalingsverwerkers.

Advertisement

Elon Musk groot voorstander van crypto

Twitter kent inmiddels 450 miljoen gebruikers waarvan een groot deel met smart zit te wachten op de goedkeuring van crypto-betalingen. Musk heeft regelmatig via Twitter laten weten dat hij groot fan is van de populaire memecoin dogecoin (DOGE). Recent schreef Musk nog dat Twitter een een vriendelijke plek is voor zowel honden als DOGE.

Sinds het begin van 2022 kunnen betalingen worden verricht met DOGE in de merchandise winkel van het grootste bedrijf van Elon Musk: Tesla. Dat Elon Musk een onbetwiste voorstander is voor de digitalisering van ons huidige financiële ecosysteem komt ook naar voren in het feit dat Tesla 10.725 bitcoin (BTC) in bezit heeft met een waarde van bijna $300 miljoen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement