Rico Engelbarts
23/11/2018 16:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2018 16:32

EU nodigt banken uit zich aan te sluiten bij Europees blockchain-forum

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
EU_nodigt_banken_uit_zich_aan_te_sluiten_bij_europees_blockchain_forum

Foto: artjazz/Shutterstock

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) en Banco Santander zijn twee van de banken die betrokken zijn bij de door de Europese Commissie (EC) geplande lancering van de International Association of Trusted Blockchain Applications (IATBA) volgend jaar.
De vertegenwoordigers van de twee Spaanse bankgroepen werden door Eurocommissaris voor Digitale Economie en Samenleving Mariya Gabrial en directeur-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie Roberto Viola uitgenodigd deel te nemen aan de rondetafelgesprekken in Brussel op 20 november. Het doel van het gesprek was het verkrijgen van steun onder Europese industriële leiders en beleidsmakers voor een EU-strategie voor het “stimuleren van innovatie en exploitatie van blockchain-technologie”.
De bijeenkomst van afgelopen dinsdag, getiteld “Bringing industries together for Europe to lead in blockchain technologies” formaliseerde de aanstaande lancering van de IATBA, die moet worden gecoördineerd tussen de EC (het uitvoerend orgaan van de EU) en het European Blockchain Partnership, een samenwerking van 27 Europese lidstaten, waaronder België en Nederland, ten behoeve van “het tot stand brengen van een Europese infrastructuur voor blockchain-diensten die de levering van grensoverschrijdende digitale openbare diensten zal ondersteunen, met de strengste normen op het gebied van veiligheid en privacy”.
Volgens een verklaring van de EC, speelt de publieke sector een belangrijke rol in de blockchain en moeten er daarom kaders ontwikkeld worden die ervoor zorgen dat Europeanen profiteren en dat Europa een knooppunt wordt voor blockchain-technologieën:

Het Europese leiderschap bij de ontwikkeling en introductie van deze nieuwe technologie vereist nauwe samenwerking tussen de publieke en de private sector. Regeringen en marktdeelnemers moeten samenwerken om regelgevende obstakels te overwinnen, de juridische voorspelbaarheid te vergroten, internationale inspanningen voor standaardisering te leiden en onderzoek en innovatie te versnellen om de schaalbaarheid van innovatieve blockchain-technologieën te ondersteunen.

Volgens een persbericht van de BBVA werd tijdens de bijeenkomst onthuld dat IATBA in het eerste kwartaal van 2019 van start zal gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie