Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

EU nodigt banken uit zich aan te sluiten bij Europees blockchain-forum

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) en Banco Santander zijn twee van de banken die betrokken zijn bij de door de Europese Commissie (EC) geplande lancering van de International Association of Trusted Blockchain Applications (IATBA) volgend jaar.

De vertegenwoordigers van de twee Spaanse bankgroepen werden door Eurocommissaris voor Digitale Economie en Samenleving Mariya Gabrial en directeur-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie Roberto Viola uitgenodigd deel te nemen aan de rondetafelgesprekken in Brussel op 20 november. Het doel van het gesprek was het verkrijgen van steun onder Europese industriële leiders en beleidsmakers voor een EU-strategie voor het “stimuleren van innovatie en exploitatie van blockchain-technologie”.

- Advertentie -

De bijeenkomst van afgelopen dinsdag, getiteld “Bringing industries together for Europe to lead in blockchain technologies” formaliseerde de aanstaande lancering van de IATBA, die moet worden gecoördineerd tussen de EC (het uitvoerend orgaan van de EU) en het European Blockchain Partnership, een samenwerking van 27 Europese lidstaten, waaronder België en Nederland, ten behoeve van “het tot stand brengen van een Europese infrastructuur voor blockchain-diensten die de levering van grensoverschrijdende digitale openbare diensten zal ondersteunen, met de strengste normen op het gebied van veiligheid en privacy”.

Volgens een verklaring van de EC, speelt de publieke sector een belangrijke rol in de blockchain en moeten er daarom kaders ontwikkeld worden die ervoor zorgen dat Europeanen profiteren en dat Europa een knooppunt wordt voor blockchain-technologieën:

Het Europese leiderschap bij de ontwikkeling en introductie van deze nieuwe technologie vereist nauwe samenwerking tussen de publieke en de private sector. Regeringen en marktdeelnemers moeten samenwerken om regelgevende obstakels te overwinnen, de juridische voorspelbaarheid te vergroten, internationale inspanningen voor standaardisering te leiden en onderzoek en innovatie te versnellen om de schaalbaarheid van innovatieve blockchain-technologieën te ondersteunen.

Volgens een persbericht van de BBVA werd tijdens de bijeenkomst onthuld dat IATBA in het eerste kwartaal van 2019 van start zal gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.288,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.103,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.129,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.154,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.190,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.288,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.103,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.129,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.154,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.190,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...