Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Europa versnelt onderzoek naar digitale versie euro, vraagt investeerders naar mening

De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde onlangs aan onderzoek te willen doen naar het vertrouwen in digitale valuta onder aandeelhouders en investeerders. Er zijn plannen om een digitale euro te lanceren en ten aanzien daarvan werd er een vragenlijst gepubliceerd door de ECB. De bank wil middels een vragenlijst onderzoeken of er vertrouwen is in een digitale versie van de euro en of er behoefte is aan een dergelijke versie van de euro. De uitkomst van het onderzoekt weegt mee in de beslissing van de ECB om een CBDC te lanceren. Halverwege 2021 wordt de uitslag publiekelijk bekend gemaakt.

De ECB kondigde aan dat zij versneld bezig zijn met de ontwikkelingen van het CBDC project ten aanzien van het coronavirus. De ECB zei dat doordat veel mensen op zoek zijn naar een contactloze manier van betalen om hiermee het virus minder snel te verspreiden, dergelijke oplossingen zeer positief kunnen zijn. Veel retailers kijken nu naar oplossingen zoals bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Veel autoriteiten kijken door deze trend naar oplossingen om een eigen digitale valuta te creëren. De ECB is er van overtuigd dat een CBDC zou kunnen helpen bij het voorzien in deze vraag naar een alternatief. Ze hopen hiermee ook de mogelijke gevolgen van een eventuele natuurramp of de huidige pandemie op te kunnen vangen.

- Advertentie -

In de enquête wordt ook gevraagd naar eventuele obstakels die een digitale euro met zich mee zou kunnen brengen. En wat een reden zou zijn om de digitale versie niet te gebruiken.

De enquête vraagt ​​respondenten om te kiezen tussen een digitale euro waarvoor geen centrale bank of tussenpersoon nodig is om elke betaling te verwerken, en een digitale euro waarvoor tussenpersonen transacties moeten registreren.

De ECB zegt naar aanleiding van het onderzoek dat de digitale euro vergelijkbaar is met reguliere cash betalingen. Het doel is om de digitale euro beschikbaar te maken, ook als er geen internet verbinding is. Maar met betere bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast zou het eenvoudiger zijn om de digitale euro te integreren in huidige betaalsystemen.

Echter is het niet de bedoeling dat de digitale euro cash gaat vervangen. Het zou slechts een aanvulling zijn. De elektronische versie wordt opgeslagen in een digitale wallet.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.132,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.132,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...