Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Facebook en Google helpen in de strijd tegen het coronavirus

De twee internetgiganten Google en Facebook hebben erg veel data aan verschillende overheden gegeven. Google stelt geanonimiseerde data van Maps beschikbaar en Facebook levert data over de locaties aan de Amerikaanse overheid. Dit om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. 

Google brengt zijn rapporten, de zogenaamde COVID-19 Community Mobility Reports, uit aan het publiek, onderzoekers en overheden. De rapporten zullen trends bevatten voor het verkeer van gebruikers uit 131 landen naar plaatsen zoals de supermarkt, apotheken en werkplekken. Het verzamelt gegevens van ongeveer twee tot drie weken geleden. Google zorgt er daarbij wel voor dat alle gegevens anoniem zijn. De rapporten hebben trends gevolgd over waar de gebruikers naartoe gingen. Dus bijvoorbeeld hoe vaak mensen gemiddeld naar de supermarkt gaan tijdens de quarantaine. In de rapporten worden alleen data gebruikt van mensen die de locatiegeschiedenis optie hebben ingeschakeld.  

- Advertentie -

Google zorgt ervoor dat de data anoniem blijft. Het voegt “differentiële privacy” toe, wat kunstmatige ruis in datasets introduceert. De rapporten zullen “voor een beperkte tijd beschikbaar zijn, zolang de overheden het kunnen gebruiken in hun werk om de verspreiding van COVID-19 te stoppen.”

Facebook doet mee

Het sociale media-platform levert al sinds maart informatie aan de leden van Mobility Network over COVID-19. Mobility Network bestaat uit een groep van 40 gezondheidsspecialisten van top universiteiten, waaronder Harvard, Princeton en John Hopkins. Verdere bedrijven die data leveren zijn Camber Analystics en Cuebiq. 

Facebook verzamelt de gegevens op verschillende momenten voordat ze naar academici worden verzonden; informatie is geanonimiseerd. Onderzoekers delen algemene bevindingen met nationale en lokale gezondheidsafdelingen, maar het deelt geen onbewerkte gegevens over zijn gebruikers. Net als de rapporten van Google deelt het netwerk trends, zoals het aandeel inwoners in elk land dat dicht bij huis is gebleven.

Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.375,04 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.375,04 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...