Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie FBI legt beslag op miljoenen dollars aan cryptocurrency tijdens grootscheepse operatie

FBI legt beslag op miljoenen dollars aan cryptocurrency tijdens grootscheepse operatie

De Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft op 26 maart bekend gemaakt dat het beslag heeft gelegd op miljoenen dollars aan cryptocurrencies. Naast cryptocurrencies legde het agentschap ook beslag op vuurwapens, briefgeld, drugs en goud.

De beslaglegging was onderdeel van een grootse operatie, gericht op het oprollen van drugsbendes die via het darkweb opereren. Deelnemende autoriteiten aan de J-CODE-operatie waren de Drug Enforcement Administration (DEA), US Immigration and Customs Enforcement Homeland Security Investigation (HSI), US Customs and Border Protection (CBP), United States Postal Inspection Service (USPIS), Department of Justice (DOJ), en de Amerikaanse Defensie (DOD)

- Advertentie -

In totaal zou het op zo’n $4.5 miljoen aan cryptocurrencies beslag hebben gelegd. De FBI maakte de naam van de cryptocurrency echter niet bekend. Naast de beslaglegging op de cryptocurrencies arresteerde de FBI 61 personen en werden 50 accounts op het darkweb geïdentificeerd die deelnamen aan illegale activiteiten. De FBI vond daarnaast ook $2.4 miljoen aan briefgeld, 300 kilo drugs, 51 vuurwapens en $40.000 aan goud.

Catherin de Bolle, Executive Director bij het Europese Europol waarschuwde in reactie op dit nieuws dat het darkweb niet zo anoniem is als je zou denken:

Het darkweb is niet zo ‘dark’ als je denkt. Wanneer je online illegale goederen koopt of verkoopt, ben je niet verborgen voor de autoriteiten. Je loop dus altijd gevaar.”, waarschuwt van Bolle criminelen.

Dergelijke zaken kunnen het imago van cryptocurrencies behoorlijk schaden. Zo wordt nog vaak gedacht dat bitcoin (BTC) vooral door criminelen gebruikt wordt. Echter wordt dit voor criminelen steeds lastiger gezien de steeds strikter wordende KYC- en AML-richtlijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.085,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.145,73 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.148,56 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.158,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.183,01 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...