Erik Juffermans Erik Juffermans
16/06/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2023 18:00

Financiële instituties willen bitcoin en ethereum ondanks chaos

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin koers naar $750.000 in

Foto: nyker/Shutterstock

Institutionele investeerders zijn duidelijk: “We zijn geïnteresseerd in crypto, maar niet zonder traditionele banken.” Dat is de strekking die volgt uit een onderzoek van het Japanse Nomura Laser Digital. Ondanks alle wetgevende onduidelijkheid in Amerika is een zeer groot deel van de institutionele investeerders geïnteresseerd in crypto

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Instituties wachten op duidelijkheid

Volgens het onderzoek van Nomura ziet 96 procent van alle investeringsfirma’s crypto als een realistische toevoeging van het portfolio. 90 procent geeft echter wel aan de steun van “grote traditionele financiële instituties” te willen hebben voordat ze de sprong in crypto land wagen. 

Vooral cliënten aarzelen momenteel, en vinden het nog een te risicovolle stap. Met de steun van traditionele banken zou deze aarzeling waarschijnlijk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook is een zeer groot deel, 82 procent, erg optimistisch over de cryptovaluta. Hierbij ligt vooral de nadruk op bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De twee woorden worden door de ondervraagde instituties namelijk gezien als hét fundament van de Web3 sector.

Driekwart geeft aan dat “juridische en wetgevende restricties” een reden zijn om niet te investeren in crypto. Mocht er een positieve ontwikkeling plaatsvinden qua regelgeving, dan zou dit heel erg bullish zijn voor de crypto sector. De hoeveelheid kapitaal dat de sector in zou vloeien wanneer de deuren voor institutionele investeerders open gaan zou ongeëvenaard kunnen zijn. 

Azië loopt voorop crypto adoptie

Het onderzoek van Nomura betreft meer dan 300 investeringsfirma’s van over de hele wereld. Het bedrijf verwacht ook dat de volgende golf van adoptie vanuit Azië zal komen. Het contrast tussen Azië en bijvoorbeeld de Verenigde Staten is zeer groot. “Azië profiteert van wat er gebeurt in de VS, en realiseert wat het niet moet doen,” aldus CEO van het bedrijf.

Vooral Japan en Hong Kong nemen het voortouw in de regio met hun wetgevende duidelijkheid voor de crypto industrie. Hong Kong geeft zelfs sinds het begin van de maand officiële licenties aan crypto bedrijven.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie