Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
12/09/2020 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2020 12:30

Franse centrale bank: Samenwerking met private sector voor centrale bank cryptocurrency is belangrijk

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Franse centrale bank: Samenwerking met private sector voor centrale bank cryptocurrency is belangrijk

Het hoofd van de Franse centrale bank, Francois Villeroy de Galhau, sprak zich onlangs uit over de mogelijke voordelen van de betrokkenheid van de particuliere sector bij de ontwikkeling en uitgifte van een toekomstige central bank digital currency (CBDC).
Hij zei dit tijdens een conferentie van de Duitse centrale bank, hetzelfde evenement waar de directeur van de Europese Centrale Bank zei dat ze achter lagen op het gebied van ontwikkelingen rondom CBDC’s.
Zowel Frankrijk als Duitsland spraken zich uit over bedrijven zoals Facebook die een eigen digitale valuta lanceren en daarmee willen concurreren met fiat. De Franse minister van financiën gaf in september aan er alles aan te doen om Libra te verbannen van Europese grond.
Villeroy de Galhau noemde Facebook niet bij naam maar zei wel dat Europa sterk afhankelijk is van grote tech bedrijven om betalingen te faciliteren. Als deze bedrijven de vrije loop gelaten worden kan het een probleem worden voor banken omdat zij dan niet langer grip hebben op de monetaire rol die ze bekleden in hun land.
In plaats van de concurrentie aan gaan met deze bedrijven wil de Galhau liever een goede middenweg vinden om een goed ontworpen CBDC uit te geven. De bank van Engeland zei eerder dit jaar al dat oplossingen van private bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan de tekortkomingen van huidige betaalsystemen.
De bank van Frankrijk werkt momenteel samen met acht bedrijven waaronder de HSBC om te kijken welke manieren er zijn om een CBDC te reguleren en lanceren.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie