Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Franse centrale bank: Samenwerking met private sector voor centrale bank cryptocurrency is belangrijk

Het hoofd van de Franse centrale bank, Francois Villeroy de Galhau, sprak zich onlangs uit over de mogelijke voordelen van de betrokkenheid van de particuliere sector bij de ontwikkeling en uitgifte van een toekomstige central bank digital currency (CBDC).

Hij zei dit tijdens een conferentie van de Duitse centrale bank, hetzelfde evenement waar de directeur van de Europese Centrale Bank zei dat ze achter lagen op het gebied van ontwikkelingen rondom CBDC’s.

- Advertentie -

Zowel Frankrijk als Duitsland spraken zich uit over bedrijven zoals Facebook die een eigen digitale valuta lanceren en daarmee willen concurreren met fiat. De Franse minister van financiën gaf in september aan er alles aan te doen om Libra te verbannen van Europese grond.

Villeroy de Galhau noemde Facebook niet bij naam maar zei wel dat Europa sterk afhankelijk is van grote tech bedrijven om betalingen te faciliteren. Als deze bedrijven de vrije loop gelaten worden kan het een probleem worden voor banken omdat zij dan niet langer grip hebben op de monetaire rol die ze bekleden in hun land.

In plaats van de concurrentie aan gaan met deze bedrijven wil de Galhau liever een goede middenweg vinden om een goed ontworpen CBDC uit te geven. De bank van Engeland zei eerder dit jaar al dat oplossingen van private bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan de tekortkomingen van huidige betaalsystemen.

De bank van Frankrijk werkt momenteel samen met acht bedrijven waaronder de HSBC om te kijken welke manieren er zijn om een CBDC te reguleren en lanceren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.266,83 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.266,83 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...