FSC_maant_koreaanse_regering_haast_te_maken_met_crypto_wet

FSC maant Koreaanse regering haast te maken met crypto-wet

1

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) heeft de Koreaanse regering aangespoord om haar goedkeuring van de eerste cryptocurrency-wet te versnellen, meldt Bloomberg op 26 juli.

Hong Seong-Ki, hoofd van het virtual currency response team van de FSC, heeft naar verluidt gewaarschuwd voor de risico’s voor de veiligheid en witwaspraktijken die gepaard gaan met de Koreaanse crypto-exchanges. Tegen Bloomberg zegt Seong-Ki het volgende:

Terwijl crypto-markten een snelle groei hebben gekend, lijken dergelijke handelsplatformen niet goed genoeg voorbereid te zijn op het gebied van beveiliging. We proberen eerst de meest urgente en belangrijke dingen te regelen door te streven naar het voorkomen van witwaspraktijken en beleggersbescherming. De regering zou de wet zo snel mogelijk moeten aannemen.

Bloomberg merkt op dat een wetsvoorstel, dat in maart door de regerende partij van Korea werd geïntroduceerd en exchanges onder de directe bescherming van de FSC zou brengen, nog altijd goedgekeurd dient te worden door het Koreaanse parlement.

Seong-Ki zei verder dat als het wetsvoorstel aangenomen wordt, het toezicht van de FSC geen officiële goedkeuring van crypto-handel zou betekenen, maar het zou de FSC in staat stellen de operaties van de exchanges op een doeltreffende manier in de gaten te houden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws