Home Nieuws Overheid en regulatie G20: verduidelijking toepassing AML-normen voor cryptocurrency uitgesteld tot oktober

G20: verduidelijking toepassing AML-normen voor cryptocurrency uitgesteld tot oktober

- Advertentie -

Volgens een verklaring van afgelopen zondag zijn een aantal ministers van Financiën en voorzitters van de centrale banken van de G20-lidstaten in het weekend bijeen gekomen en hebben zij opnieuw aangegeven dat er een plan moet komen voor het “waakzaam” in de gaten houden van cryptocurrencies.

De G20-landen hebben de deadline voor een herziening van een wereldwijde anti-witwaswetgeving (AML) over cryptocurrency uitgesteld tot oktober, blijkt uit een document over de vergadering van afgelopen weekend.

De lidstaten riepen verder de Financial Action Task Force (FATF), een intergouvernementele organisatie die beleid ontwikkelt ter bestrijding van witwaspraktijken en terrorismefinanciering, op om te verduidelijken hoe haar bestaande AML-normen zullen gelden voor cryptocurrency:

Hoewel crypto-assets op dit moment geen wereldwijd risico voor de financiële stabiliteit vormen, blijven we waakzaam…. we herhalen onze toezeggingen in maart met betrekking tot de implementatie van de FATF-normen en we vragen de FATF in oktober 2018 te verduidelijken hoe haar normen van toepassing zijn op crypto-activa.

De G20 hanteert een evenwichtige visie als het gaat om cryptocurrencies, en zegt dat de technologie “zowel voordelen als risico’s” bevat:

Technologische innovaties, inclusief de onderliggende crypto-assets, kunnen aanzienlijke voordelen opleveren voor het financiële systeem en de bredere economie. Crypto-assets doen echter wel vragen rijzen met betrekking tot consumenten- en beleggersbescherming, marktintegriteit, belastingontduiking, witwaspraktijken en terrorismefinanciering.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.237,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.246,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.273,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.341,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.512,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...