Rico Engelbarts
23/07/2018 18:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2018 18:22

G20: verduidelijking toepassing AML-normen voor cryptocurrency uitgesteld tot oktober

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
G20_verduidelijking_toepassing_AML_normen_voor_cryptocurrency_uitgesteld_tot_oktober

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Volgens een verklaring van afgelopen zondag zijn een aantal ministers van Financiën en voorzitters van de centrale banken van de G20-lidstaten in het weekend bijeen gekomen en hebben zij opnieuw aangegeven dat er een plan moet komen voor het “waakzaam” in de gaten houden van cryptocurrencies.
De G20-landen hebben de deadline voor een herziening van een wereldwijde anti-witwaswetgeving (AML) over cryptocurrency uitgesteld tot oktober, blijkt uit een document over de vergadering van afgelopen weekend.
De lidstaten riepen verder de Financial Action Task Force (FATF), een intergouvernementele organisatie die beleid ontwikkelt ter bestrijding van witwaspraktijken en terrorismefinanciering, op om te verduidelijken hoe haar bestaande AML-normen zullen gelden voor cryptocurrency:

Hoewel crypto-assets op dit moment geen wereldwijd risico voor de financiële stabiliteit vormen, blijven we waakzaam…. we herhalen onze toezeggingen in maart met betrekking tot de implementatie van de FATF-normen en we vragen de FATF in oktober 2018 te verduidelijken hoe haar normen van toepassing zijn op crypto-activa.

De G20 hanteert een evenwichtige visie als het gaat om cryptocurrencies, en zegt dat de technologie “zowel voordelen als risico’s” bevat:

Technologische innovaties, inclusief de onderliggende crypto-assets, kunnen aanzienlijke voordelen opleveren voor het financiële systeem en de bredere economie. Crypto-assets doen echter wel vragen rijzen met betrekking tot consumenten- en beleggersbescherming, marktintegriteit, belastingontduiking, witwaspraktijken en terrorismefinanciering.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie