Erik Juffermans Erik Juffermans
23/08/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2023 15:00

Gevallen crypto baas leeft op alleen water en brood in cel

Nieuws
Gevallen crypto baas leeft op alleen water en brood in cel

Foto: Maria Kovalets/Shutterstock

Eerder deze maand werd de borgtocht van de voormalig CEO van de ingestorte crypto beurs FTX, Sam Bankman-Fried, ingetrokken. Hij hield zich niet aan de afspraken en probeerde potentiële getuigen te beïnvloeden. Na herhaalde waarschuwingen was de maat vol. Bankman-Fried zal zijn proces, dat in oktober zal beginnen, achter de tralies moeten afwachten. 

Volgens zijn advocaten wordt Bankman-Fried zeer slecht behandeld in de gevangenis. Zo krijgt hij enkel water met brood en pindakaas voorgeschoteld. Ook krijgt hij zijn voorgeschreven medicijnen niet. Dit bericht Inner City Press via Twitter.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geen vegetarisch dieet voor ex-FTX topman

De advocaten beklagen zich bij de rechter over de toestand van Bankman-Fried. Het is onacceptabel dat hij zo wordt behandeld, aldus de advocaten. De reden dat hij enkel brood, water en soms wat pindakaas eetm is omdat de gevangenis hem geen vlees-vrij dieet kan voorschotelen. Bankman-Fried is namelijk veganistisch.

Ook heeft de voormalig crypto magnaat een serieus tekort aan medicijnen. Hij gebruikt voorgeschreven Adderall, een medicijn dat vaak wordt gebruikt voor mensen met ADHD. Volgens zijn advocaten heeft hij al elf dagen geen medicijnen gehad.

De rechter heeft aangegeven een kijkje te nemen naar de situatie. De advocaten eisen verandering. Zo zou Bankman-Fried zich onder de huidige omstandigheden niet kunnen voorbereiden op zijn aanstaande proces.

“Onze cliënt kan zich niet voorbereiden op zijn proces. Hij zit sinds 11 augustus vast. We hebben 11 dagen lang geen voorbereidingen kunnen doen, en dit zes weken voor het proces. We hebben nog geen goede oplossing aangeboden gekregen.”

Voormalig crypto magnaat SBF pleit opnieuw onschuldig

Daarnaast pleit Bankman-Fried opnieuw onschuldig tegen alle aanklachten. Dit deed hij eerder dit jaar ook al, maar de aanklagers hebben een vernieuwde aanklacht ingediend. Na onderzoek zijn sommige aanklachten geschrapt en zijn er nieuwe bij gekomen. Zeven aanklachten van fraude en witwassen hangen hem boven het hoofd. 

Zoals gezegd gaat in oktober zijn proces van start. Een makkelijke klus wordt het zeker niet voor zijn advocaten. Meerdere voormalige werknemers van FTX bekenden al schuld en zullen waarschijnlijk getuigen tegen Bankman-Fried. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement