Tim Kamp Tim Kamp
24/05/2024 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 11:11

Gevallen ‘cryptokoning’ van FTX verhuist naar nieuwe gevangenis

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Gevallen 'cryptokoning' van FTX verhuist naar nieuwe gevangenis

Foto: lev radin/Shutterstock

Sam Bankman-Fried (SBF), de oprichter van de inmiddels failliete cryptobeurs FTX, wordt overgeplaatst naar een nieuwe gevangenis. De ‘cryptokoning’ moet een celstraf van maar liefst 25 jaar uitzitten. Na zijn overplaatsing doet hij dat dichter bij zijn ouders in Californië.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Van cryptokoning tot rijsthandelaar

Het leven van de cryptokoning is drastisch veranderd na zijn veroordeling tot 25 jaar gevangenisstraf. Hoewel hij zijn onschuld blijft volhouden, leeft hij nu onder erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis.

Zijn dieet bestaat voornamelijk uit bonen en rijst, wat hem inspireerde om een handeltje in zakken rijst op te zetten. Sinds zijn opsluiting heeft hij elf kilo verloren en heeft hij moeite met slapen vanwege de constante vragen van medegevangenen over zijn rijsthandel.

De vertegenwoordigers van SBF zijn naar verluidt druk bezig om hem te verplaatsen van gevangenis. Zo zou het wenselijk zijn om hem naar een federale gevangenis in Californië te sturen. Dat zou vlakbij het huis van zijn ouders zijn, blijkt uit een rapport van The Wall Street Journal. SBF zou dan verblijven in de Federal Correctional Institution in Mendota.

Sinds augustus van vorig jaar zit de cryptocrimineel opgesloten in het Metropolitan Detention Center (MDC) in Brooklyn. Toen de grote baas van FTX veroordeeld werd vroeg hij nog om te verblijven in de gevangenis in Brooklyn. Dit omdat dit “de toegang tot zijn advocaat zou vergemakkelijken”. Bankman-Fried wordt zo overgeplaatst van zijn oorspronkelijke detentiecentrum in Brooklyn naar een gevangenis in Californië.

Advertentie

Overplaatsing SBF brengt hem dichterbij thuis

Sam Bankman-Fried was ooit een prominente figuur in de wereld van crypto. Zijn bedrijf, FTX, groeide snel uit tot een van de grootste crypto-exchanges ter wereld. Echter, na beschuldigingen van fraude en financieel wanbeheer, stortte FTX compleet in. Dat leidde tot een golf van juridische problemen voor Bankman-Fried. Hij werd gearresteerd en beschuldigd van het misleiden van investeerders en het verduisteren van fondsen.

Als hij wordt overgeplaatst, zou dat naar de gevangenis FCI Mendota zijn. Deze gevangenis ligt zo’n 200 kilometer van het huis van zijn ouders. Hier werd hij voor het overgrote deel al achter de tralies gezet nadat hij werd uitgeleverd van de Bahama’s in 2022 en 2023. Of de gevangenis beter zou zijn dat zijn huidige verblijf is onbekend. Wel is bekend dat de locatie momenteel 931 gevangenen huisvest.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie