Tim Kamp Tim Kamp
24/05/2024 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 11:11

Gevallen ‘cryptokoning’ van FTX verhuist naar nieuwe gevangenis

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Gevallen 'cryptokoning' van FTX verhuist naar nieuwe gevangenis

Foto: lev radin/Shutterstock

Sam Bankman-Fried (SBF), de oprichter van de inmiddels failliete cryptobeurs FTX, wordt overgeplaatst naar een nieuwe gevangenis. De ‘cryptokoning’ moet een celstraf van maar liefst 25 jaar uitzitten. Na zijn overplaatsing doet hij dat dichter bij zijn ouders in Californië.

Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden
Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden

Van cryptokoning tot rijsthandelaar

Het leven van de cryptokoning is drastisch veranderd na zijn veroordeling tot 25 jaar gevangenisstraf. Hoewel hij zijn onschuld blijft volhouden, leeft hij nu onder erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis.

Zijn dieet bestaat voornamelijk uit bonen en rijst, wat hem inspireerde om een handeltje in zakken rijst op te zetten. Sinds zijn opsluiting heeft hij elf kilo verloren en heeft hij moeite met slapen vanwege de constante vragen van medegevangenen over zijn rijsthandel.

De vertegenwoordigers van SBF zijn naar verluidt druk bezig om hem te verplaatsen van gevangenis. Zo zou het wenselijk zijn om hem naar een federale gevangenis in Californië te sturen. Dat zou vlakbij het huis van zijn ouders zijn, blijkt uit een rapport van The Wall Street Journal. SBF zou dan verblijven in de Federal Correctional Institution in Mendota.

Sinds augustus van vorig jaar zit de cryptocrimineel opgesloten in het Metropolitan Detention Center (MDC) in Brooklyn. Toen de grote baas van FTX veroordeeld werd vroeg hij nog om te verblijven in de gevangenis in Brooklyn. Dit omdat dit “de toegang tot zijn advocaat zou vergemakkelijken”. Bankman-Fried wordt zo overgeplaatst van zijn oorspronkelijke detentiecentrum in Brooklyn naar een gevangenis in Californië.

Advertentie

Overplaatsing SBF brengt hem dichterbij thuis

Sam Bankman-Fried was ooit een prominente figuur in de wereld van crypto. Zijn bedrijf, FTX, groeide snel uit tot een van de grootste crypto-exchanges ter wereld. Echter, na beschuldigingen van fraude en financieel wanbeheer, stortte FTX compleet in. Dat leidde tot een golf van juridische problemen voor Bankman-Fried. Hij werd gearresteerd en beschuldigd van het misleiden van investeerders en het verduisteren van fondsen.

Als hij wordt overgeplaatst, zou dat naar de gevangenis FCI Mendota zijn. Deze gevangenis ligt zo’n 200 kilometer van het huis van zijn ouders. Hier werd hij voor het overgrote deel al achter de tralies gezet nadat hij werd uitgeleverd van de Bahama’s in 2022 en 2023. Of de gevangenis beter zou zijn dat zijn huidige verblijf is onbekend. Wel is bekend dat de locatie momenteel 931 gevangenen huisvest.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie