Rico Engelbarts
18/05/2018 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2018 20:00

Hooggerechtshof India vordert alle petities tegen crypto-blokkade van centrale bank

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

The Supreme Court of India (SC) heeft alle gerechtshoven belemmerd om petities tegen het crypto-curbing circular van de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, in te dienen, vanaf april. De SC vordert de rechtbanken ook alle lopende petities aan hen over te dragen.
Omdat cryptocurrency-overnemers, exchanges en belangenorganisaties verschillende gerechtshoven over het hele land petities hebben doen laten invullen tegen de circular van de RBI, waardoor banken niet in staat waren cryptocurrency-aankopen te verwerken, heeft het hooggerechtshof  tijdens een hoorzitting op donderdag geoordeeld dat het rechtbanken niet langer toestaat petities in te dienen, meldde de nieuwsbron Crypto Kanoon.
Verder heeft het hooggerechtshof geweigerd een uitstel of tijdelijke opschorting geven over de circular van de centrale bank.
Een aantal cryptocurrency-bedrijven, waaronder de exchange-operator Kali Digital en Flintstone Tech, een platform voor crypto-handel en -opslag, hebben het gerechtshof van Delhi tegen de RBI-circular doen keren. Het nieuwe beleid van de centrale bank was “willekeurig, oneerlijk en ongrondwettelijk” zei laatstgenoemde bij hij indienen van een verzoekschrift bij het hooggerechtshof.
Eerder deze maand daagden nog vier exchanges vanuit het hele land de circular van RBI en de grondwettelijke geldigheid daarvan, voor de rechter, middels een verzoekschrift.
Volgend op de ontwikkelingen van donderdag, heeft het hooggerechtshof de volgende hoorzitting over de kwestie gepland op 20 juli, waarbij de in verband staande petities behandeld zullen worden.
Na meerdere meldingen waarin het volk gewaarschuwd werd tegen cryptocurrency-gerelateerde beleggingen door de jaren heen, heeft de Reserve Bank of India een ingrijpend beleid uitgevaardigd dat alle gereguleerde financiële instellingen, inclusief banken, verbiedt om diensten te verlenen aan bedrijven die handelen met cryptocurrencies. De RBI gaf banken ook de opdracht om hun diensten en relaties met klanten die zich bezighouden met cryptocurrencies te stoppen binnen een tijdsbestek van drie maanden, dat afloopt op 6 juli.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie