Home Nieuws Overheid en regulatie Hooggerechtshof India vordert alle petities tegen crypto-blokkade van centrale bank

Hooggerechtshof India vordert alle petities tegen crypto-blokkade van centrale bank

- Advertentie -

The Supreme Court of India (SC) heeft alle gerechtshoven belemmerd om petities tegen het crypto-curbing circular van de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, in te dienen, vanaf april. De SC vordert de rechtbanken ook alle lopende petities aan hen over te dragen.

Omdat cryptocurrency-overnemers, exchanges en belangenorganisaties verschillende gerechtshoven over het hele land petities hebben doen laten invullen tegen de circular van de RBI, waardoor banken niet in staat waren cryptocurrency-aankopen te verwerken, heeft het hooggerechtshof  tijdens een hoorzitting op donderdag geoordeeld dat het rechtbanken niet langer toestaat petities in te dienen, meldde de nieuwsbron Crypto Kanoon.

Verder heeft het hooggerechtshof geweigerd een uitstel of tijdelijke opschorting geven over de circular van de centrale bank.

Een aantal cryptocurrency-bedrijven, waaronder de exchange-operator Kali Digital en Flintstone Tech, een platform voor crypto-handel en -opslag, hebben het gerechtshof van Delhi tegen de RBI-circular doen keren. Het nieuwe beleid van de centrale bank was “willekeurig, oneerlijk en ongrondwettelijk” zei laatstgenoemde bij hij indienen van een verzoekschrift bij het hooggerechtshof.

Eerder deze maand daagden nog vier exchanges vanuit het hele land de circular van RBI en de grondwettelijke geldigheid daarvan, voor de rechter, middels een verzoekschrift.

Volgend op de ontwikkelingen van donderdag, heeft het hooggerechtshof de volgende hoorzitting over de kwestie gepland op 20 juli, waarbij de in verband staande petities behandeld zullen worden.

Na meerdere meldingen waarin het volk gewaarschuwd werd tegen cryptocurrency-gerelateerde beleggingen door de jaren heen, heeft de Reserve Bank of India een ingrijpend beleid uitgevaardigd dat alle gereguleerde financiële instellingen, inclusief banken, verbiedt om diensten te verlenen aan bedrijven die handelen met cryptocurrencies. De RBI gaf banken ook de opdracht om hun diensten en relaties met klanten die zich bezighouden met cryptocurrencies te stoppen binnen een tijdsbestek van drie maanden, dat afloopt op 6 juli.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...