Rico Engelbarts
14/04/2020 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2020 07:30

Huawei gaat helpen met adoptie blockchain in China

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Huawei gaat helpen met adoptie blockchain in China

De overheid van het Nanshan District van Shenzhen, een stad in China, is tot een deal gekomen met de telecomgigant Huawei om de adoptie van blockchain en andere technologieën als 5G en big data te versnellen. Volgens The Global Times, een nieuwsplatform van de Communistische Partij China, zal de stad een voorbeeld zijn voor de halfgeleiderindustrie. 


Shenzhen is de grootste stad van het land als het gaat om technologie. Dit is tevens de stad waar Huawei groot is geworden. De People’s Bank of China (PBoC) gaat de samenwerking met Huawei om te beginnen met het testen van de eigen digitale valuta in Shenzhen en Suzhou, samen met de grote commerciële banken. De pilot zal in een aantal industrieën worden gehouden, waaronder de zorgsector. 
Ondanks dat China goed is voor zo’n 66% van de totale mining opbrengsten, is in het land nog steeds een bitcoin (BTC) ban. Hoe dan ook heeft blockchain-technologie voor het Communistische land veel potentie. In oktober maakte president Xi Jinping de opmerking dat zij de kans moeten grijpen als het gaat om blockchain. Dit veroorzaakte toen een grote crypto rally.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!
Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie