Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

IMF rapport: Centrale banken gaan cryptocurrencies uitgeven

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een opmerkelijke voorspelling gedaan in een recent uitgegeven rapport. Zo beweert de VN-organisatie dat centrale banken wereldwijd cryptocurrencies zullen gaan uitgeven.

In het rapport van het IMF, dat een onderzoek bevat gehouden onder 96 financiële instituten, staat dat centrale banken zich bewegen richting digitale activa. Ondank de het IMF uiteenlopende feedback ontving met betrekking tot de ontwikkeling en toekomst van cryptocurrencies, was een gemene deler dat centrale banken in de toekomst niet alleen fiat zullen hanteren, maar dus ook cryptocurrencies. In het rapport staat onder andere het volgende:

Ongeveer 20 procent van de respondenten beweert te mogelijkheden te verkennen omtrent het uitgeven van digitale activa.

- Advertentie -

Het rapport beschrijft verder dat de ontwikkelingen bij centrale banken in de kinderschoenen staan. Alleen de centrale banken in China, Zweden, Oekraïne en Uruguay gaven aan op korte termijn een pilot te willen starten.

Volgens het rapport is er voornamelijk interesse vanuit centrale banken voor cryptocurrency vanwege de lage kosten, de verhoogde efficiëntie van implementatie van monetair beleid, het tegengaan van competitie onder cryptocurrencies, het toegankelijk maken van betalingen en een risicovrij betalingsproduct. Ook zou de afzwakkende interesse van klanten in contant geld mee spelen.

Toch zijn er nog obstakels die centrale banken ervan weerhouden cryptocurrencies uit te gaan geven. Deze obstakels hebben voornamelijk te maken met cybersecurity en bescherming van data. Maar liefst 97% van de respondenten geven aan dat deze twee factoren de financiële sector belemmeren.

Wat het gewone volk denkt over centrale banken die een cryptocurrency overwegen wordt niet aangehaald in het rapport.

Heb je vanmiddag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Er staat weer een interessante voor je klaar! Lees ‘m door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.328,81 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.222,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.258,88 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.284,48 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.286,31 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...