Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/06/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2019 14:45

IMF rapport: Centrale banken gaan cryptocurrencies uitgeven

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
IMF weegt de voor- en nadelen af van een digitale valuta van de centrale bank

Foto: christianthiel.net/Shutterstock

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een opmerkelijke voorspelling gedaan in een recent uitgegeven rapport. Zo beweert de VN-organisatie dat centrale banken wereldwijd cryptocurrencies zullen gaan uitgeven.
In het rapport van het IMF, dat een onderzoek bevat gehouden onder 96 financiële instituten, staat dat centrale banken zich bewegen richting digitale activa. Ondank de het IMF uiteenlopende feedback ontving met betrekking tot de ontwikkeling en toekomst van cryptocurrencies, was een gemene deler dat centrale banken in de toekomst niet alleen fiat zullen hanteren, maar dus ook cryptocurrencies. In het rapport staat onder andere het volgende:

Ongeveer 20 procent van de respondenten beweert te mogelijkheden te verkennen omtrent het uitgeven van digitale activa.

Het rapport beschrijft verder dat de ontwikkelingen bij centrale banken in de kinderschoenen staan. Alleen de centrale banken in China, Zweden, Oekraïne en Uruguay gaven aan op korte termijn een pilot te willen starten.
Volgens het rapport is er voornamelijk interesse vanuit centrale banken voor cryptocurrency vanwege de lage kosten, de verhoogde efficiëntie van implementatie van monetair beleid, het tegengaan van competitie onder cryptocurrencies, het toegankelijk maken van betalingen en een risicovrij betalingsproduct. Ook zou de afzwakkende interesse van klanten in contant geld mee spelen.
Toch zijn er nog obstakels die centrale banken ervan weerhouden cryptocurrencies uit te gaan geven. Deze obstakels hebben voornamelijk te maken met cybersecurity en bescherming van data. Maar liefst 97% van de respondenten geven aan dat deze twee factoren de financiële sector belemmeren.
Wat het gewone volk denkt over centrale banken die een cryptocurrency overwegen wordt niet aangehaald in het rapport.
Heb je vanmiddag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Er staat weer een interessante voor je klaar! Lees ‘m door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie