indiase_overheid_bezorgd_over_impact_bitcoin_op_roepie

Indiase overheid bezorgd over impact Bitcoin op roepie

Een speciaal team dat sinds 2017 nieuwe regulering voor cryptocurrencies ontwikkelt zegt zich zorgen te maken over de eventuele impact die digitale valuta kunnen hebben op de nationale fiat-valuta, de roepie. Volgens sommigen zijn die zorgen echter te voorbarig aangezien de technologie nog in de kinderschoenen staat.

India is niet bepaald een crypto-vriendelijk land. Zo is het verboden voor banken in het land om zaken te doen met crypto-gerelateerde bedrijven. De overheid werkt echter op dit moment aan nieuwe regulering van cryptocurrencies.

Onder leiding van de secretaris van economische zaken Subhash Chandra Garg, werkt het team sinds 2017 aan een wettelijk kader voor crypto’s. Anonieme bronnen met contacten in het team zeggen nu dat er zorgen bestaan over de impact op de doepie, mocht het gebruik van cryptocurrencies toegestaan worden. Een vertegenwoordiger van het crypto-ecosysteem in India zei:

Het algemene effect op het financiële ecosysteem dat het waarschijnlijk zal hebben is nog steeds onduidelijk en het is grote een uitdaging om hen op dit specifieke punt te overtuigen.

Deze zorgen zijn echter volgens sommigen te voorbarig. Op dit moment zouden cryptocurrencies nog maar zo’n klein deel van betalingen uitmaken, dat het effect op dit moment zeer klein zou zijn. De oprichter van de Indiase crypto exchange Koinex, Rahul Raj, zei:

Op dit moment is het misschien een beetje voorbarig om je hierover zorgen te maken, want op dit moment worden er slechts een handjevol betalingen met behulp van virtuele valuta gedaan. Cryptocurrencies zouden pas een impact kunnen hebben als blockchain op kan schalen tot het niveau van Mastercard of Visa.

De zorgen die het team uit worden door Indiase crypto-communities negatief ontvangen. Het lijkt er namelijk op dat de Indiase overheid cryptocurrencies niet zo snel zal gaan reguleren, waardoor het gebruik ervan lastig blijft in het land.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

SATOS

4.6/5

€7.917,74 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.905,48 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.885,77 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.897,96 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.819,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.021,39 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.878,07 Kopen
Laatste nieuws