Wessel Kersting Wessel Kersting
07/07/2022 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2022 07:00

Italië stelt €45 miljoen beschikbaar voor blockchain

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Italië stelt €45 miljoen beschikbaar voor blockchain

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Het Ministerie van Economische Ontwikkeling van Italië heeft op dinsdag aangegeven dat er voor bepaalde blockchain, Internet of Things (IoT) en artificial intelligence (AI) projecten een subsidie beschikbaar is geteld. Deze subsidie zal vanaf september uitgedeeld worden. Het Ministerie gaf aan dat zowel publieke als particuliere onderzoeksbedrijven zich kunnen aanmelden.

“We steunen de investeringen van bedrijven in geavanceerde technologieën met als doel de modernisering van productiesystemen aan te moedigen door middel van managementmodellen die steeds meer onderling verbonden, efficiënt, veilig en snel zijn.”

“Het doel van de hoge concurrentie binnen de sector vereist dat de industrie voortdurend om te innoveren en het potentieel van nieuwe technologieën gebruikt.”

Aldus de Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Giancarlo Giorgetti. Dat de overheid dit bedrag beschikbaar stelt komt door een besluit dat in december 2021 was genomen over hoe deze pot met geld gebruikt moet worden. Vorige maand werd ook een aanvullend besluit genomen aan welke vereisten deze bedrijven moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Internet of Things, artificial intelligence & blockchain

Hieruit bleek dat elk bedrijf ongeacht hoe groot zich mag aanmelden voor deze subsidie, mits het geld natuurlijk gebruikt wordt voor IoT, AI of blockchain toepassingen. Dat mag in meerdere sectoren zijn, waaronder productie, toerisme, gezondheidszorg, milieu en lucht- en ruimtevaart.

Het fonds zal in eerste instantie een budget hebben van €45 miljoen euro. Bedrijven kunnen subsidies tussen de €500.000 tot €2.000.000 aanvragen voor investeringen in de bovenstaande technologieën.

Als onderdeel van de Europese Unie (EU), zal Italië ook de impact voelen van de wet- en regelgeving die is opgesteld door het Parlement van de EU met betrekking tot crypto-uitgevers en cryptocurrency-dienstverleners. Het doel van deze wetgeving is dat alle verschillende jurisdicties onder een paraplu vallen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie