Rico Engelbarts
07/01/2019 18:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2019 18:21

John McAfee gaat het gevecht met de Amerikaanse belastingdienst aan

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
john_mcafee_gaat_het_gevecht_met_de_amerikaanse_belastingdienst_aan

In een serie tweets probeert McAfee de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), uit de tent te lokken. Hij zou al acht jaar geen aangifte meer hebben gedaan omdat belastingen volgens hem “illegaal” zijn.
Het is zeer waarschijnlijk dat de IRS actie gaat ondernemen, maar McAfee zegt klaar voor het gevecht te zijn. Op Twitter legt hij in drie tweets uit hoe de situatie ervoor staat:

Ter voorbereiding op mijn gevecht met de IRS: ik heb expres nooit transacties met privacy crypto’s uitgevoerd. Datzelfde geldt voor iedereen in Team McAfee. We gebruikten uitsluitend Ethereum, Bitcoin en andere traceerbare munten. Het is onmogelijk om transacties te verbergen met behulp van deze crypto’s. Wallets kunnen door iedereen worden ingezien.

Ik heb op geen enkel moment exchanges gebruikt. Ik heb transacties uitgevoerd met andere Team Mcafee-leden met behulp van traceerbare cryptocurrencies, die op hun beurt eventuele exchanges hebben gebruikt. Ik wilde niet dat de IRS mijn geld niet meer kon traceren door coins naar een niet-traceerbare Exchange wallet te verplaatsen. Mijn financiën zijn open en transparant.

De IRS nam nooit de moeite om mij te auditeren, ondanks het feit dat ik al jaren geen aangifte heb gedaan. Waarom? Omdat een audit niets onregelmatigs zou hebben blootgelegd en aanklachten onmogelijk zouden zijn. In plaats daarvan kunnen ze nu een voor hun passend verhaal verzinnen. Dit is het kenmerk van corruptie.


Het is onwaarschijnlijk dat de IRS vanwege de tweets geen actie onderneemt. Echter heeft de IRS nog geen commentaar gegeven op de situatie McAfee. Hoe dan ook, het wordt een interessant gevecht tussen de autoriteiten en crypto. Stay tuned!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie