Rico Engelbarts
04/04/2018 17:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2018 17:25

Liechtenstein stelt vriendelijke cryptoregulaties voor met de nieuwe "Blockchain Act"

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Liechtenstein Blockchain Act

Veelbelovend nieuws vanuit de Europese toezichthouders, want Liechtenstein kondigt aan dat ze een lichtvoetige aanpak zullen hanteren als het gaat om blockchaintechnologie.

Liechtenstein is één van de vele kleine Europese landen die zich de afgelopen jaren hebben gevestigd als ‘blockchainhub’. Met een bevolking van slechts 40.000 inwoners is Liechtenstein het zesde kleinste land ter wereld en telt het meer bedrijven dan daadwerkelijke burgers vanwege het lage belastingtarief. Liechtenstein is vooral aantrekkelijk voor blockchainbedrijven vanwege het gemak waarmee ze kunnen worden opgezet. Het is niet nodig een ​​bankrekening te openen om een ​​bedrijf te starten. Het hele proces kan namelijk worden afgehandeld met Ethereum of Bitcoin, zoals bij de toonaangevende financiële instelling Bank Frick welke cryptocurrency rechtstreeks accepteert. Aeternity blockchainoprichter Yanislav Malahov vestigde zich onlangs in Liechtenstein en vertelde Forbes dat de wetgeving het gemakkelijk maakt om een cryptocurrencybedrijf op te zetten.

Kroonprins Alois is zelfs geïnteresseerd in het gebruik van blockchain voor administratief overheidsgebruik en geeft ook aan dat zijn familie interesse heeft in cryptocurrency-investeringen samen met andere rijke koninklijke families in Europa. Met dat alles in gedachten is het geen verrassing dat de natie van plan is om soepele blockchain regulering te hanteren in hun komende wetgeving welke bekend staat als “The Blockchain Act”.

Premier Adrian Hasler stelt dat de wet niet alleen de uitgaven, belasting en uitgifte van cryptocurrency moet reguleren, maar beoogt “het noodzakelijke juridische kader te bieden voor een breed scala aan nieuwe diensten en bedrijfsmodellen met betrekking tot deze technologieën”, door te zeggen dat het “veel verder gaat dan de blockchain-wetgeving van andere landen” in zijn toespraak op een Finance Forum eind maart.

Liechtenstein is één van de vele kleine landen die boven haar gewicht uitsteekt in de blockchainwereld, misschien door te profiteren van de tragere regelgevende inspanningen van grotere landen. Zwitserland is een nieuwe opkomende blockchainhub met cryptocurrency-adoptie die wijdverspreid is in steden als Zug.
De premier van Malta stelde recent persoonlijk de verplaatsing voor van Binance HQ naar hun kleine eiland. Terwijl hij zijn steun aan blockchaintechnologie aankondigde en andere EU-leiders opriep om zich bij hem te voegen “in de frontlinie om deze cruciale innovatie te omarmen” en het “Bitcoin-continent van Europa” te creëren.

Liechtenstein lijkt zeker te behoren tot degenen die de oproep beantwoorden, met hun Financial Market Supervisory Authority (FMSA) aan het roer om tot nu toe meer dan 100 blockchain- en cryptocurrencygerelateerde vragen te verwerken in de poging om zichzelf te vestigen als een leidende natie in blockchain-innovatie.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie