Timo Bult Timo Bult
06/09/2022 13:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2022 13:06

Ministerie start campagne over risico’s crypto, we vroegen waarom

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Ministerie start campagne over risico's crypto, we vroegen waarom

Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Het Ministerie van Financiën is een nieuwe campagne gestart met als doel jongeren te waarschuwen voor de risico’s van crypto. De ‘Slim in Crypto‘ campagne, afgekort “sic,” komt op een moment waarin de markt in zwaar weer verkeert en dat is geen toeval, aldus beleidsmedewerker Yannick Déjean van het ministerie in antwoord op vragen van Crypto Insiders.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

‘Crypto koersen zijn enorm volatiel’

Wie het crypto nieuws volgt zal ongetwijfeld op de hoogte zijn van de huidige staat van de markt. Bitcoin (BTC) is flink onderuit gegaan en bij veel altcoins is het beeld nóg dramatischer. “De afgelopen maanden, waarin de prijzen van crypto’s eerst enorm zijn gestegen, om daarna weer hard te dalen, hebben laten zien dat crypto’s zeer volatiel zijn,” stelt Déjean.

Daarbij is het de afgelopen maanden duidelijker geworden dat steeds meer jongeren de crypto-wereld binnenstappen, soms naar aanleiding van uitspraken van een ‘finfluencer.’ Dat zijn personen op bijvoorbeeld YouTube die video’s maken over crypto en beleggen in het algemeen: “De problematiek rondom finfluencers is duidelijker geworden, onder meer na de interventie van de AFM eind vorig jaar.”

Kortom, het doel is om vooral jongeren bewuster te maken van de risico’s omtrent crypto. Zo vind je in dit artikel 7 tips waarvan een zich richt op de bovengenoemde finfluencers:

“Doe altijd je eigen research! Investeer nooit blind in een munt omdat iemand anders zegt dat je dat moet doen. Zij komen toch wel aan hun poen.”

Advertentie

Steeds meer jongeren kopen crypto

De crypto-industrie is enorm populair onder jongeren. Dat is wellicht niet gek aangezien crypto om nieuwe technologische innovaties draait, zich razendsnel ontwikkelt als markt en de koersen in het verleden natuurlijk flink zijn gestegen.

In tegenstelling wat je misschien zou denken is het niet verboden voor minderjarigen om crypto te kopen. “Wel is het zo dat de ouder/voogd van de minderjarige volgens de wet een aankoop/contract dat een minderjarige heeft afgesloten kan terugdraaien als de ouder/voogd hier geen toestemming voor heeft gegeven,” legt Déjean uit.

“Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een grote groep jongeren in crypto’s zit. Uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken bleek bijvoorbeeld dat 14% van de mbo-studenten crypto’s heeft.”

Mocht je een beginner zijn dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de campagnepagina. Hier vind je verschillende artikelen met tips voor hoe om te gaan met crypto, het traden ermee en meer waardevolle informatie!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie