Home Nieuws Overheid en regulatie Mogelijk 7 jaar gevangenisstraf bij aankoop bitcoin (BTC) in Rusland, vrees voor...

Mogelijk 7 jaar gevangenisstraf bij aankoop bitcoin (BTC) in Rusland, vrees voor totaalverbod

De Russische overheid overweegt de regels aan te scherpen omtrent de aankoop van bitcoin (BTC). Volgens een bericht wat verscheen op Russia Today is het Russische parlement bang dat er teveel illegaal gebruik gemaakt zal worden van bitcoin en zoekt naar oplossingen om dit te verhelpen.

Het plan is om een wet te implementeren die een boete oplegt ten hoogte van $7.000 aan iedere trader, investeerder of miner die bitcoin heeft. Naast deze geldboete kan er ook een gevangenisstraf gegeven worden van maximaal 7 jaar als iemand een “opvallend groot bedrag” heeft verdiend aan de misdaad. Veel Russische wethouders vinden dat deze straffen op hun plaats zijn.

- Advertentie -

Veel Russische inwoners en crypto liefhebbers zijn bang voor een totaalverbod op cryptocurrencies. In de conceptversie van de wet staat dat alle Russische crypto exchanges, wisselkantoren en miners de deuren moeten sluiten en dat de aankoop van bitcoin ook verboden gaat worden.

De minimale geldboete is momenteel 500.000 roebels, omgerekend $7.000. Deze boete kan oplopen tot 2 miljoen roebels. Iedereen die verdacht wordt van het behalen van grote winsten door middel van cryptocurrencies kan een celstraf krijgen tot wel 7 jaar. Alle andere criminele activiteiten vallen hier ook onder.

Het hoofd van de Russian Association of Cryptoeconomics and Blockchain, Yuri Pripachkin zegt dat er een totaal verbod in werking treedt als de wet aangenomen wordt. Hij vermoedt dat crypto bedrijven zich zullen vestigen in buurlanden zoals Oekraïne en Belarus.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.031,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.102,92 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.115,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.166,17 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.