Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/05/2020 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2020 13:15

Mogelijk 7 jaar gevangenisstraf bij aankoop bitcoin (BTC) in Rusland, vrees voor totaalverbod

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Mogelijk 7 jaar gevangenisstraf bij aankoop bitcoin (BTC) in Rusland, vrees voor totaalverbod

De Russische overheid overweegt de regels aan te scherpen omtrent de aankoop van bitcoin (BTC). Volgens een bericht wat verscheen op Russia Today is het Russische parlement bang dat er teveel illegaal gebruik gemaakt zal worden van bitcoin en zoekt naar oplossingen om dit te verhelpen.
Het plan is om een wet te implementeren die een boete oplegt ten hoogte van $7.000 aan iedere trader, investeerder of miner die bitcoin heeft. Naast deze geldboete kan er ook een gevangenisstraf gegeven worden van maximaal 7 jaar als iemand een “opvallend groot bedrag” heeft verdiend aan de misdaad. Veel Russische wethouders vinden dat deze straffen op hun plaats zijn.
Veel Russische inwoners en crypto liefhebbers zijn bang voor een totaalverbod op cryptocurrencies. In de conceptversie van de wet staat dat alle Russische crypto exchanges, wisselkantoren en miners de deuren moeten sluiten en dat de aankoop van bitcoin ook verboden gaat worden.
De minimale geldboete is momenteel 500.000 roebels, omgerekend $7.000. Deze boete kan oplopen tot 2 miljoen roebels. Iedereen die verdacht wordt van het behalen van grote winsten door middel van cryptocurrencies kan een celstraf krijgen tot wel 7 jaar. Alle andere criminele activiteiten vallen hier ook onder.
Het hoofd van de Russian Association of Cryptoeconomics and Blockchain, Yuri Pripachkin zegt dat er een totaal verbod in werking treedt als de wet aangenomen wordt. Hij vermoedt dat crypto bedrijven zich zullen vestigen in buurlanden zoals Oekraïne en Belarus.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie