Kevin Schijven Kevin Schijven
25/04/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2022 16:30

Nee, dit Afrikaanse land omarmde bitcoin niet als wettig betaalmiddel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nee, dit Afrikaanse land omarmde bitcoin niet als wettig betaalmiddel

Foto: Tudoran Andrei/Shutterstock

De afgelopen 24 uur ging een nieuwe verhaal rond in de cryptocurrency wereld. De Centraal-Afrikaanse Republiek zou namelijk een bitcoin (BTC) wet hebben aangenomen. Het Afrikaanse land zou dan, net als El Salvador, van bitcoin een wettelijk betaalmiddel maken, rapporteerden meerdere media.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Belasting met bitcoin betalen

Dat blijkt echter niet te kloppen. De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft helaas geen wet ingevoerd om bitcoin een betaalmiddel te maken. Het Afrikaanse land heeft daarentegen wel een andere wet voor crypto in het algemeen aangenomen. Dat melden meerdere bronnen, zoals RJDH-Centrafrique:

Het gaat naar verluidt om een nieuw wettelijk kader voor crypto. Met deze nieuwe wet moet het mogelijk worden voor handelaren en bedrijven in de Centraal-Afrikaanse Republiek om betalingen met crypto uit te voeren op financiële markten. Ook zou het mogelijk moeten worden om belasting te betalen met crypto.

Crypto adoptie aansporen

De nieuwe crypto wet werd voorgesteld door Justin Gourna Zacko, minister van Digitale Economie, Post en Telecommunicatie. De wet werd door het parlement op 21 april unaniem aangenomen.

Met de nieuwe crypto wet wil de Centraal-Afrikaanse Republiek de groei en adoptie van crypto in het land aansporen. Het Afrikaanse land wil vooral ook grensoverschrijdende transacties goedkoper en gemakkelijker maken.

“Als individu is het verzenden van geld naar de Centraal-Afrikaanse Republiek erg moeilijk en ook het ontvangen van geld vanuit de Centraal-Afrikaanse Republiek is complex omdat het wordt gecontroleerd, het gaat via de Centrale Bank. Met cryptocurrency is er geen controle meer van de Centrale Bank.”

Aldus de minister, die wel waarschuwt voor volatiliteit. Binance CEO Changpeng Zhao was een van de meer prominente figuren in de industrie die gelijk de geruchten vierde. Dat deed hij recent ook al te vroeg met een soortgelijk gerucht uit Rusland. Die tweet had hij snel weer verwijderd, maar deze staat er nog:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement