Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Nieuw wetsvoorstel verplicht Nederlandse cryptocurrency aanbieders een vergunning aan te vragen

Het Nederlandse ministerie van Financiën heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend dat aanbieders van cryptocurrency-diensten verplicht een vergunning aan te vragen, zo meldt een persbericht op 11 december.

Het doel van de nieuwe wet is om witwaspraktijken en financiering van terrorisme te voorkomen en tegen te gaan. Aanbieders van crypto-diensten moeten, als de wet ingaat, voortaan eerst een vergunning aanvragen alvorens deze partijen hun diensten mogen aanbieden. De Nederlandsche Bank (DNB) zal toezicht hierop houden.

Virtuele valuta gaan gepaard met een hoge mate van anonimiteit en maken het mogelijk om transacties te verbergen. Het anonieme karakter van virtuele valuta maakt de kans groot dat zij worden gebruikt voor witwassen of terrorismefinanciering.

- Advertentie -

Aldus het persbericht. Het wetsvoorstel is een wijziging van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Verder wordt vermeld dat alleen op witwaspraktijken en terrorismefinanciering toezicht zal plaatsvinden, er zal geen sprake zijn van juridisch- of gedragstoezicht.

Tevens houdt het wetsvoorstel in dat meer publieke partijen onderling informatie kunnen uitwisselen, en niet alleen binnen Nederland, maar ook tussen lidstaten van de EU:

Goede informatie en het kunnen delen daarvan is noodzakelijk voor het kunnen uitoefenen van effectief toezicht. Een voorbeeld is de nieuwe mogelijkheid om informatie uit te wisselen tussen Wwft-toezichthouders en prudentiële toezichthouders op banken en andere financiële ondernemingen.

Wie wil reageren op het wetsvoorstel kan dat tot en met 15 januari 2019 doen via internetconsulatie op https://www.internetconsultatie.nl/wijzigingamld4

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.978,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.005,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.059,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.068,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.170,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.978,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.005,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.059,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.068,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.170,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...