Rico Engelbarts
20/07/2018 13:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2018 13:21

Nieuwe Zuid-Koreaanse dienst ter ondersteuning blockchain-industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
nieuwe_zuid_koreaanse_dienst_ter_ondersteuning_blockchain_industrie

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) heeft gezegd dat de financiële toezichthouder een dienst zal oprichten, die zich exclusief richt op beleidsbepalende initiatieven in de blockchain-industrie van het land, meldt The Korea Times op vrijdag 20 juli.
De nieuwe dienst wordt het Financial Innovation Bureau genoemd, en is ingesteld met als doel om proactief de fintech-industrie te helpen bij het formuleren van regels voor de crypto-sector. Het besluit werd genomen tijdens de kabinetsvergadering met het Koreaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid.
De oprichting van het Financial Innovation Bureau, dat overigens slechts tijdelijk is en over twee jaar waarschijnlijk weer opgeheven zal worden, komt voort uit het herstructureringsplan van de FSC om financiële innovatie te leiden ten tijde van de komende “vierde industriële revolutie”. Volgens de FSC zal het de fintech-industrie van Zuid-Korea ondersteunen, vooral met betrekking tot de cryptocurrencies en de blockchain-technologie van het land.

De FSC plant een grote organisatorische herschikking om financiële consumenten beter te beschermen en pro-actief te reageren op financiële innovatie in het tijdperk van de vierde industriële revolutie.

Dat zei een functionaris van de Financial Services Commission, waaraan hij het volgende toevoegde:

Het nieuwe Financial Innovation Bureau zal ook belast worden met beleidsinitiatieven voor financiële innovatie, zoals het vernieuwen van financiële diensten met behulp van fintech of big data. Ook zal het antwoorden op nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zoals cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie