Home Nieuws Overheid en regulatie Nieuwe Zuid-Koreaanse dienst ter ondersteuning blockchain-industrie

Nieuwe Zuid-Koreaanse dienst ter ondersteuning blockchain-industrie

- Advertentie -

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) heeft gezegd dat de financiële toezichthouder een dienst zal oprichten, die zich exclusief richt op beleidsbepalende initiatieven in de blockchain-industrie van het land, meldt The Korea Times op vrijdag 20 juli.

De nieuwe dienst wordt het Financial Innovation Bureau genoemd, en is ingesteld met als doel om proactief de fintech-industrie te helpen bij het formuleren van regels voor de crypto-sector. Het besluit werd genomen tijdens de kabinetsvergadering met het Koreaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid.

De oprichting van het Financial Innovation Bureau, dat overigens slechts tijdelijk is en over twee jaar waarschijnlijk weer opgeheven zal worden, komt voort uit het herstructureringsplan van de FSC om financiële innovatie te leiden ten tijde van de komende “vierde industriële revolutie”. Volgens de FSC zal het de fintech-industrie van Zuid-Korea ondersteunen, vooral met betrekking tot de cryptocurrencies en de blockchain-technologie van het land.

De FSC plant een grote organisatorische herschikking om financiële consumenten beter te beschermen en pro-actief te reageren op financiële innovatie in het tijdperk van de vierde industriële revolutie.

Dat zei een functionaris van de Financial Services Commission, waaraan hij het volgende toevoegde:

Het nieuwe Financial Innovation Bureau zal ook belast worden met beleidsinitiatieven voor financiële innovatie, zoals het vernieuwen van financiële diensten met behulp van fintech of big data. Ook zal het antwoorden op nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zoals cryptocurrencies.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.429,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.142,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.177,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.202,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.268,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...