Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Noord-Korea gaat haar eerste blockchain-conferentie houden

Noord-Korea is van plan in oktober een internationale conferentie te houden over cryptocurrencies en blockchain-technologie, volgens een rapport van Radio Free Asia (RFA), gemeld door het Zuid-Koreaanse Yonhap.

Het Amerikaanse radiostation meldt dat de conferentie twee dagen lang zal duren en zal beginnen op 3 oktober 2018. Volgens het RFA-rapport worden blockchain-experts uitgenodigd om met Noord-Koreaanse bedrijfsfunctionarissen in gesprek te gaan.

- Advertentie -

De RFA doet verder melding dat volgens een anonieme beveiligingsexpert deze conferentie mede bedoeld is voor Noord-Korea om aan de wereld te tonen hoe ver zij al zijn met de technologie.

Volgens een ander rapport, tevens gemeld door Yonhap, lijkt het erop dat Noord-Korea geprobeerd heeft om cryptocurrencies te minen op kleine schaal. Deze kleine schaal maakt het moeilijk om de munten te ‘tracken’ waardoor zij eventueel gebruikt zijn voor witwaspraktijken.

Het rapport, dat opgesteld is door een onderzoeksafdeling van de Korea Development Bank (KDB), geeft verder aan dat een Noord-Koreaans IT-bedrijf, Chosun Expo, een Bitcoin-exchange aan het opzetten is. Tevens staat in het rapport dat het erop lijkt dat Noord-Korea vooral geïnteresseerd is in de anonimiteit van blockchain-technologie.

Verder meldt het rapport dat de meeste Noord-Koreaanse burgers nog nooit van Bitcoin of andere cryptocurrencies gehoord hebben. Het is bekend dat het land en haar burgers geïsoleerd van de rest van de wereld leven. Men kan daarom verwachten dat enige vooruitgang in blockchain-technologie vanuit de staat komt.

Eerder dit jaar zei Kim Byung-kee, lid van de Zuid-Koreaanse parlementaire inlichtingen commissie, dat Noord-Koreaanse hackers geprobeerd hadden om Zuid-Koreaanse exchanges te hacken. Volgens Priscilla Moriuchi, voormalig NSA-lid en beveiligingsexpert, had Noord-Korea minstens 11.000 Bitcoin (BTC) gestolen in 2017. Destijds ongeveer $200 miljoen waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.229,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.278,98 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.293,23 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.296,61 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.334,75 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.334,75 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.229,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.278,98 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.293,23 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.296,61 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...