Rico Engelbarts
28/08/2018 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2018 13:00

Noord-Korea gaat haar eerste blockchain-conferentie houden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
noord-korea_gaat_haar_eerste_blockchain_conferentie_houden

Foto: Caminhos me Levem/Shutterstock

Noord-Korea is van plan in oktober een internationale conferentie te houden over cryptocurrencies en blockchain-technologie, volgens een rapport van Radio Free Asia (RFA), gemeld door het Zuid-Koreaanse Yonhap.
Het Amerikaanse radiostation meldt dat de conferentie twee dagen lang zal duren en zal beginnen op 3 oktober 2018. Volgens het RFA-rapport worden blockchain-experts uitgenodigd om met Noord-Koreaanse bedrijfsfunctionarissen in gesprek te gaan.
De RFA doet verder melding dat volgens een anonieme beveiligingsexpert deze conferentie mede bedoeld is voor Noord-Korea om aan de wereld te tonen hoe ver zij al zijn met de technologie.
Volgens een ander rapport, tevens gemeld door Yonhap, lijkt het erop dat Noord-Korea geprobeerd heeft om cryptocurrencies te minen op kleine schaal. Deze kleine schaal maakt het moeilijk om de munten te ‘tracken’ waardoor zij eventueel gebruikt zijn voor witwaspraktijken.
Het rapport, dat opgesteld is door een onderzoeksafdeling van de Korea Development Bank (KDB), geeft verder aan dat een Noord-Koreaans IT-bedrijf, Chosun Expo, een Bitcoin-exchange aan het opzetten is. Tevens staat in het rapport dat het erop lijkt dat Noord-Korea vooral geïnteresseerd is in de anonimiteit van blockchain-technologie.
Verder meldt het rapport dat de meeste Noord-Koreaanse burgers nog nooit van Bitcoin of andere cryptocurrencies gehoord hebben. Het is bekend dat het land en haar burgers geïsoleerd van de rest van de wereld leven. Men kan daarom verwachten dat enige vooruitgang in blockchain-technologie vanuit de staat komt.
Eerder dit jaar zei Kim Byung-kee, lid van de Zuid-Koreaanse parlementaire inlichtingen commissie, dat Noord-Koreaanse hackers geprobeerd hadden om Zuid-Koreaanse exchanges te hacken. Volgens Priscilla Moriuchi, voormalig NSA-lid en beveiligingsexpert, had Noord-Korea minstens 11.000 Bitcoin (BTC) gestolen in 2017. Destijds ongeveer $200 miljoen waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Waarom Bitcoin explosief stijgt na de mislukte aanslag op Trump
Exclusief Bitcoin-diner: Trump verkoopt 150 plaatsen voor miljoenen
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Advertentie