Oeganda onthult plannen voor nieuwe regelgeving voor cryptocurrencies en piramidespelen

De Oegandese overheid is van plan nieuwe wetgeving omtrent cryptocurrencies in te voeren om de recente groei van crypto-gerelateerde piramidespelen tegen te gaan in het land, zo meldt het lokale nieuws Independent.

David Bahati, de Oegandese minister van Financiën, onthulde op 23 november de plannen voor een nieuwe crypto-gerelateerde wetgeving die een uitbreiding is van een eerder wetsvoorstel dat nog goedgekeurd moet worden door het parlement:

In oktober keurde het kabinet de ‘National Payment System Bill’ goed. We zijn van plan het volgende maand aan het parlement te presenteren zodat het geschikt is voor al deze vormen van digitale financiële transacties.

Er zijn geen verdere details bekendgemaakt over de precieze inhoud van de nieuwe regelgeving. De wetgeving komt nadat parlementsleden zorgen hadden geuit met betrekking tot de groei van crypto-gerelateerde piramidespelen. Parlementslid Mathias Mpuuga vertelt over een piramidespel genaamd Telex Free waarmee duizenden Ugandezen honderdduizenden dollars zijn verloren. Mpuuga vroeg de minister om uitleg en hoe de overheid van plan is deze oplichterij tegen te gaan:

Er zijn verschillende agentschappen die zich voordoen als cryptocurrency-handelaren. Het probleem is, dat terwijl dit gebeurt, er geen juridisch kader is om toezicht te houden op deze spelers.

Bahati beantwoordde dat de overheid zich bewust is van deze fraudezaken en herinnerde het parlement eraan dat de centrale bank van Oeganda eerder dit jaar een waarschuwing omtrent Bitcoin had afgegeven:

De Centrale Bank gaf aan dat Bitcoin en al deze agentschappen niet worden gereguleerd; we hebben Oegandezen geadviseerd om voorzichtig te zijn.

Oganda Otto, tevens parlementslid, vroeg aan de minister of zij ook van plan is verder te gaan dan alleen waarschuwingen af te geven, en of zij ook het volk in bescherming wil nemen:

Ik ben momenteel ingewijd in een zaak bij de rechtbank van een van de piramidespelen genaamd D9 die veel Oegandezen, waaronder sommige parlementsleden, heeft bedrogen, maar er is geen juridisch regime waarin mensen hun geld terug kunnen claimen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.095,70 Kopen
1
Bitvavo
€25.664,00 Kopen
2
Litebit
€25.894,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
€25.913,10 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...