Rico Engelbarts
24/09/2018 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2018 17:00

Overheid Dubai gaat op blockchain opereren, start met DubaiPay

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Overheid_dubai_gaat_op_blockchain_opereren_start_met_dubaipay

Smart Dubai is een overheidsinitiatief om Dubai de “slimste en gelukkigste” stad ter wereld te maken. Als onderdeel van dit initiatief heeft de overheid deze week blockchain-technologie toegepast op haar betaalsysteem DubaiPay. 
De blockchain-technologie in DubaiPay biedt de mogelijkheid om transacties zoals schikkingen real-time te monitoren. Mira Sultan Obaid Abdul Rahman, directeur van Smart Services bij Smart Dubai Government, zegt dat het doel is om alle transacties over te zetten naar het blockchain-netwerk en zo de efficiëntie van de overheid te verhogen.

Het Ministerie van Financiën moest handmatig controles uitvoeren, zoals het uitwisselen van documenten tussen personen, banken en entiteiten voordat een betaling werd doorgevoerd. Er is geen real-time monitoring van de transacties in het oude systeem en met blockchain kan het hele proces in real-time gevolgd worden.

Aldus Rahmann. Verder geeft zij aan dat het transactieproces voorheen sequentieel was en dat het 45 dagen kon duren voordat een transactie werd voltooid. De directrice vertelt verder:

Blockchain zal de huidige technologie niet vervangen, maar zal het wel aanvullen en kan geïntroduceerd worden op veel gebieden zoals identiteit, eigendom, gezondheidszorg, energie, handel, om er maar een paar te noemen.


Dubai wil tegen 2020 de eerste overheid in de wereld zijn die op blockchain opereert. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie