Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Qatar verbiedt alle handel in cryptocurrency

De financiële toezichthouder van Qatar, de Qatar Financial Centre (QFC), heeft alle handel in cryptocurrencies verboden. Dat meldt de International Investment op 2 januari.

De QFC meldt dat het verbod niet op alleen cryptocurrencies geldt maar alle vormen van digitale valuta:

Virtual Asset Services kunnen momenteel niet in of vanuit de QFC worden uitgevoerd. Het verbod omvat alles van waarde dat als een vervanging voor valuta fungeert, dat digitaal kan worden verhandeld of overgedragen en kan worden gebruikt voor betalings- of investeringsdoeleinden.

- Advertentie -

Aldus de QFC. Onder Virtual Asset Services, die nu verboden zijn, valt onder andere crypto-to-fiat handel, crypto-to-crypto handel en custody, oftewel opslagdiensten.

Het is vooralsnog onbekend waarom het verbod plotseling is ingevoerd. Handel in digitale vormen van effecten en andere financiële instrumenten, die gereguleerd zijn door de QFC, zijn nog wel toegestaan.

Binnenkort, op 10 januari, moeten landen in de Europese Unie (EU) de nieuwe vijfde anti-money laundering (AMLD5) oftewel anti-witwasrichtlijnen invoeren. Dat houdt in dat voortaan crypto-gerelateerde bedrijven in Europa strengere Know Your Customer (KYC) regels moeten toepassen.

In Nederland gaat de wetgeving zelfs een stapje verder en moeten cryptobedrijven zich registreren bij de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB), en zelf voor het toezicht gaan betalen in een verkapt vergunningsstelsel.

Vorige maand kondigde Simplecoin, een Nederlandse crypto mining-pool, en Chopcoin, een Nederlandse bitcoin (BTC) gaming-platform, aan dat ze de deuren zullen sluiten vanwege de aankomende toezichtregels.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.221,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.272,16 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.284,51 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.287,54 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.324,75 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.221,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.272,16 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.284,51 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.287,54 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.324,75 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...