Timo Bult Timo Bult
18/06/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2019 14:45

Raad van de Europese Unie stelt grote hoeveelheid data beschikbaar aan blockchain-bedrijven

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
raad_van_de_europese_unie_stelt_grote_hoeveelheid_data_beschikbaar_aan_blockchain-bedrijven

De Raad van de Europese Unie gaat nieuwe richtlijnen implementeren om data uit de publieke sector beter beschikbaar te stellen. De maatregel is vooral gericht op het stimuleren van nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de Europese Unie, zoals blockchain en artificial intelligence (AI). Dit schrijft Government Europa in een artikel dat op 17 juni werd gepubliceerd.
De Raad, bestaande uit ministers uit alle EU-lidstaten, heeft besloten om data die voortkomt uit sectoren die door de EU worden gefinancierd publiekelijk beschikbaar te stellen. Het gaat hier onder andere om meteorologische gegevens.
Voor de rest zullen statistieken, geospatiale gegevens, gegevens over vervoer en mobiliteit, meteorologische trends en data, milieu- en aard-observatiegegevens, evenals informatie over bedrijfseigendommen te gebruiken zijn middels een application programming interface (API).
Zodoende kunnen startups en bedrijven de gegevens gebruiken om producten te ontwikkelen op basis van opkomende technologieën als blockchain-technologie. De Roemeense Minister van Economie Niculae Bădălău, voorzitter van de Raad, zegt over de nieuwe maatregel:

Voorspelbaarheid is de sleutel voor het bedrijfsleven. Bedrijven die zaken doen via online platforms moeten zich volledig bewust zijn van de voorwaarden van deze relatie en indien nodig snel en efficiënt informatie kunnen zoeken. Met de nieuwe verordening, de eerste in zijn soort ter wereld, kunnen EU-bedrijven ten volle profiteren van de digitale economie.

De maatregelen worden nu opgenomen in de EU Directive. De komende twee jaar wordt de aanpassing geïmplementeerd door alle lidstaten. De verwachting is dat het beschikbaar stellen van de data blockchain- en AI-bedrijven enorm zullen helpen in het ontwikkelen van nieuwe producten. Zodoende zal het ook meer banen genereren in de technologische sector van de Europese Unie.
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie