Timo Bult Timo Bult
18/06/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2019 14:45

Raad van de Europese Unie stelt grote hoeveelheid data beschikbaar aan blockchain-bedrijven

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
raad_van_de_europese_unie_stelt_grote_hoeveelheid_data_beschikbaar_aan_blockchain-bedrijven

De Raad van de Europese Unie gaat nieuwe richtlijnen implementeren om data uit de publieke sector beter beschikbaar te stellen. De maatregel is vooral gericht op het stimuleren van nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de Europese Unie, zoals blockchain en artificial intelligence (AI). Dit schrijft Government Europa in een artikel dat op 17 juni werd gepubliceerd.
De Raad, bestaande uit ministers uit alle EU-lidstaten, heeft besloten om data die voortkomt uit sectoren die door de EU worden gefinancierd publiekelijk beschikbaar te stellen. Het gaat hier onder andere om meteorologische gegevens.
Voor de rest zullen statistieken, geospatiale gegevens, gegevens over vervoer en mobiliteit, meteorologische trends en data, milieu- en aard-observatiegegevens, evenals informatie over bedrijfseigendommen te gebruiken zijn middels een application programming interface (API).
Zodoende kunnen startups en bedrijven de gegevens gebruiken om producten te ontwikkelen op basis van opkomende technologieën als blockchain-technologie. De Roemeense Minister van Economie Niculae Bădălău, voorzitter van de Raad, zegt over de nieuwe maatregel:

Voorspelbaarheid is de sleutel voor het bedrijfsleven. Bedrijven die zaken doen via online platforms moeten zich volledig bewust zijn van de voorwaarden van deze relatie en indien nodig snel en efficiënt informatie kunnen zoeken. Met de nieuwe verordening, de eerste in zijn soort ter wereld, kunnen EU-bedrijven ten volle profiteren van de digitale economie.

De maatregelen worden nu opgenomen in de EU Directive. De komende twee jaar wordt de aanpassing geïmplementeerd door alle lidstaten. De verwachting is dat het beschikbaar stellen van de data blockchain- en AI-bedrijven enorm zullen helpen in het ontwikkelen van nieuwe producten. Zodoende zal het ook meer banen genereren in de technologische sector van de Europese Unie.
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie