samsung_gebruikt_blockchain_supply_chain

Samsung gebruikt blockchain om supply chain wereldwijd te volgen

189

Elektronicafabrikant Samsung overweegt een blockchain-platform om zendingen van zijn uitgebreide wereldwijde supply chain-netwerk te beheren en bij te houden.

Met een belangrijke ondersteuning van blockchain-technologie overweegt Samsung Electronics een brede implementatie van een blockchain om zijn wereldwijde zendingen te traceren.

Song Kwang-woo, blockchain chief bij Samsung SDS, de IT-dochter van de Samsung, liet weten dat een blockchain-systeem de verzendkosten met 20% kan verlagen.

Song Kwang-woo bevestigde ook dat SDS werkt aan de ontwikkeling van een blockchain-platform voor Samsung Electronics, waardoor het één van de eerste wereldwijde fabrikanten wordt die serieus onderzoek doet naar de toepasbaarheid van blockchain-technologie op een dergelijke schaal.

SDS heeft bewezen ervaring met het implementeren van blockchain-technologie in de logistieke- en scheepvaartindustrie, en heeft met succes een pilot afgesloten van zeven maanden waarbij de import en export van de scheepvaart logistiek in de massale scheepvaartindustrie van Korea in december 2017 werd gevolgd en vastgelegd.

Het zal een enorme impact hebben op de ketens van de procesindustrie. Blockchain is een kernplatform voor onze digitale transformatie.

In het rapport wordt gesuggereerd dat SDS in 2018 488.000 ton luchtvracht en 1 miljoen verzendeenheden zal verwerken. De zendingen bevatten alles qua producten van Samsung zoals de Galaxy S9 en de aankomende Note 9, evenals OLED-schermen gebruikt door Apple’s iPhoneX, thuiselektronica en meer.

Naast het volgen van zendingen, kan een blockchain-platform zelfs de tijd verminderen en de efficiëntie verhogen tussen productlanceringen en de zendingen voor eindgebruikers.

Blockchain-technologie in Korea

Hoewel de details van het initiatief van Samsung Electronics voor het gebruik van de gedecentraliseerde technologie voorlopig beperkt blijven, heeft Samsung SDS meer dan een jaar geleden ‘Nexledger’ ontwikkeld en geïmplementeerd; een eigen blockchain-platform voor bedrijven.

Samsung SDS, dat ook lid is van de Enterprise Ethereum Alliance (EEA), heeft met succes de eerste trial van een zending voltooid waarbij het hele proces van een zending, inclusief boeking en bezorging, van Korea naar China zichtbaar werd gemaakt. Zoals eerder vermeld voltooide SDS eind 2017 haar pilot welke uiteindelijk als doel heeft om “alle export en import” in Korea met blockchain te verwerken.

In november 2017 heeft de stedelijke overheid van Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, Samsung SDS verkozen om een ​​road map te ontwikkelen en blockchain-technologie in te zetten voor de gehele administratie van de stad als middel om de transparantie te verbeteren en het gebruiksgemak van burgers te vergroten. De regering van Seoul heeft eerder aangekondigd van plan te zijn blockchain-technologie in 2022 toe te passen in “de hele gemeentelijke administratie”.

Satos

9/10

€10.073,20 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.072,70 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.979,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.960,46 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.093,80 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.188,80 Kopen
Laatste nieuws