Rico Engelbarts
08/10/2018 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2018 15:30

Seoul investeert gigantisch bedrag in ‘Blockchain Smart City’ project

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul, zal in de komende vijf jaar zo’n $108 miljoen investeren om een door blockchain aangedreven ‘smart city’ te worden. Dit liet de burgemeester van Seoul, Park Won-soon, weten in een speech in Zurich.
Park’s Blockchain Urban Plan zal worden uitgevoerd over de periode 2018-2022 en zal zo’n 14 overheidsdiensten omvatten. Diensten zoals arbeidswelzijn, voertuig administratie, certificering, donaties, en het stemmen in verkiezingen zullen allemaal blockchain-technologie gaan gebruiken.
De burgemeester legde het plan uit met behulp van een voorbeeldscenario van part-time werknemers van de overheid van Seoul. Deze werknemers hebben op dit moment vaak geen contract en dus geen arbeidsverzekering.
Met het blockchain plan zullen zulke part-time werknemers zich kunnen registreren via een blockchain app. Organisaties in arbeidswelzijn en verzekeringsmaatschappijen participeren als ‘nodes’ en zullen informatie van werknemers met elkaar delen. Deze partijen kunnen dusdanig een verzekeringsplan opstellen voor de part-time werknemers.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Herverkiezing

Blockchain en crypto zijn vooralsnog erg populair in Zuid-Korea. De aankondiging van het plan komt ook pas enkele maanden nadat Park zijn herverkiezing won in juni. Als onderdeel van zijn campagne maakte Park ook de belofte dat hij meer ondersteuning zou bieden voor blockchain projecten in Seoul.
Park liet hierbij ook weten dat zijn regering zo’n $53 miljoen wil investeren in het bouwen van twee kantoorruimtes bedoeld voor blockchain startups. De kantoorruimtes zullen worden gebouwd in het Gaepo Digitale Innovatie Park en de Mapo Seoul Startup Hub.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina. 
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie