Nick de Jong Nick de Jong
12/06/2024 18:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2024 13:48

Solana memecoins schieten omhoog na veroordeling zoon President Biden

Solana-SOL
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Solana memecoins schieten omhoog na veroordeling zoon President Biden

Foto: Consolidated News Photos/Shutterstock

Hunter Biden, de zoon van de huidige Amerikaanse president Joe Biden, heeft te horen gekregen dat hij schuldig is bevonden aan de aanklachten tegen hem. Als gevolg van deze uitspraak schoten een aantal memecoins, die gerelateerd zijn aan de Biden familie, hard omhoog.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Hunter Biden krijgt mogelijk 25 jaar gevangenisstraf

Op 11 juni kreeg Hunter Biden de uitspraak van de federale rechtbank in Delaware te horen. Volgens de aanklacht zou de jonge Biden hebben gelogen over drugsgebruik tijdens het kopen van een revolver en deze vervolgens ook onterecht in beheer hebben gehad.

Zo zou hij op een formulier voor de aankoop van het wapen hebben aangegeven geen drugsgebruiker te zijn.  Vervolgens heeft Biden verklaard dat dit de waarheid was en uiteindelijk heeft hij het wapen ook nog eens 11 dagen onterecht in bezit gehad. Uit het oordeel van de rechtbank bleek dat hij uiteindelijk schuldig was bevonden aan deze drie beschuldigingen uit de aanklacht. Door deze veroordeling kan hij een gevangenisstraf opgelegd krijgen van maximaal 25 jaar.

Op het blockchain platform Solana, zijn er vele memecoins door de jaren heen gelanceerd die verwijzen naar de familie Biden. De bekendste coin is Jeo Boden (BODEN), waarbij de naam bewust verkeerd gespeld is. Ook is er een Hunter Boden (HUNTBODEN) en een Jill Boden (JILLBODEN), die vernoemd zijn naar respectievelijk de zoon en de vrouw van Joe Biden.

Advertentie

Biden memecoins stegen flink

In de uren na de uitspraak stegen een aantal memecoins flink de hoogte in. Zo liet BODEN een stijging van 26% zien HUNTBODEN een opwaartse beweging van 116%. De memecoin JILLBODEN liet juist het tegenovergestelde zien en daalde scherp met 6%.

Toch was de stijging niet blijvend. In de afgelopen 24 uur daalde BODEN en HUNTBODEN met respectievelijk 6% en 54%, terwijl JILLBODEN haar daling vervolgde met 14,7%.

Van de drie memecoins is BODEN veruit de grootste in marktkapitaal. Deze is volgens GeckoTerminal momenteel 124,6 miljoen dollar. Terwijl de HUNTBODEN token een marktkapitaal heeft van 583.000 dollar.

Opvallend was de beweging van de memecoins die gelinkt is aan de presidentskandidaat Donald Trump. De coin Doland Tremp (TREMP) liet geen stijging zien, maar juist een flinke daling. De koers zakte in korte tijd met maar liefst 12%.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie