Home Nieuws Overheid en regulatie Verenigde Naties raadt blockchain-technologie aan om corruptie en criminaliteit te bestrijden

Verenigde Naties raadt blockchain-technologie aan om corruptie en criminaliteit te bestrijden

David Robinson, een anti-corruptie adviseur bij de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), zegt dat blockchain-technologie kan helpen bij het bestrijden van corruptie en criminaliteit, vooral in landen als Kenia. Dat meldt Nation Africa op 3 november:

- Advertentie -

De publicatie meldt dat volgens auditrapport de grootste corruptie loophole in Kenia het manipuleren is van overheidssystemen en transacties die ervoor zorgen dat de kosten voor zakendoen enorm zijn gestegen.

Wanneer corruptie gaat over een vertrouwensbreuk, wordt een technologie die het vertrouwen versterkt een aantrekkelijke oplossing voor openbare projecten. In het tijdperk van de 4e industriƫle revolutie is online vertrouwen een belangrijke troef voor transacties tussen vreemden en het opbouwen van vertrouwen in de overheid.

Aldus Robinson. De adviseur zegt dat oplossingen gebaseerd op blockchain-technologie een volledige traceerbaarheid van transacties kunnen bieden waardoor bijvoorbeeld openbare registers beveiligd kunnen worden tegen vervalsing.

Blockchain-technologie wordt aantrekkelijk voor de wereldwijde gemeenschap en internationale organisaties omdat het een hulpmiddel is dat mogelijk kan worden gebruikt om corruptie te voorkomen en openbare registers te beschermen tegen fraude en geknoei.

Tevens vermindert de technologie illegale geldstromen, versterkt het herstel van gestolen activa en vermindert het omkoping. Dat biedt vervolgens een nieuw niveau van veiligheid, integriteit en betrouwbaarheid, zegt Robinson. Ook worden tussenpersonen overbodig waardoor willekeurige discretie wordt verminderd, voegt de adviseur eraan toe. Met blockchain-technologie kunnen transacties ook worden gevolgd door wetshandhavers en auditors.

Dat staat lijnrecht tegenover wat veel mensen nog over cryptocurrencies als bitcoin (BTC) denken. Ook in Nederland zijn dit jaar zeer strenge regels ingevoerd omtrent de crypto-handel vanwege zorgen om criminaliteit. Dit terwijl blockchain-technologie volgens de VN juist voor meer transparantie kan zorgen en een afname van corruptie en criminaliteit.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.977,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.009,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.017,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.067,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.242,20 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...