Rico Engelbarts
13/11/2018 19:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2018 19:20

Zijn de VS en het VK bezig met versoepeling van cryptocurrency wetten?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
zijn_de_VS_en_het_VK_bezig_met_versoepeling_van_cryptocurrency_wetten

Onlangs heeft Japan haar belastingwetgeving rond crypto-handel en bedrijven versoepeld. Naar verluidt volgen de VS en het VK nu door ook hun wetgeving opnieuw onder de loep te nemen, die momenteel hoge belastingen op digitale activa heft.
Als onderdeel van het streven naar massa adoptie, blijven cryptocurrency– en blockchain-bedrijven aanlopen tegen verouderde wetgeving en weerstand. Zich hiervan bewust, nemen drie van de grootste economieën van de wereld – het VK, de VS en Japan – maatregelen om crypto’s te reguleren en de belastingen die zij heffen op verstandige wijze te beheren.

De Japanse wetswijzigingen zullen de winsten van het minen of de handel categoriseren als ‘overig inkomen’, waarop een belasting voor grote verdieners zal gelden van 55%. Financiële regelgevers in Japan hebben een wettelijk kader geïntroduceerd om het gebruik van cryptocurrencies te begeleiden. Toch zou het belastingbeleid daar nog enige vereenvoudiging kunnen gebruiken.

In het geval van de VS heeft het House on Ways and Means comité aan de IRS (Internal Revenue Service) gevraagd om voorwaarden te definiëren voor de belastingheffing op cryptocurrencies. Het Amerikaanse comité streeft ernaar te zorgen dat de wetten die het gebruik van cryptos regelen, worden gestroomlijnd en vereenvoudigd, zodat belastingen op crypto-opbrengsten kunnen worden geïnd.

Ten slotte heeft de regering in het Verenigd Koninkrijk ook om verduidelijking van de belasting op crypto-activa gevraagd. Cryptoassets Taskforce, het Britse agentschap bestaande uit functionarissen van de FCS, Treasury en The Bank of England, heeft de verantwoordelijkheid gekregen om deze situatie aan te pakken. Na een onderzoek naar de mogelijke dreiging en voordelen voor de economische en financiële sector van het land, heeft het team een ​​rapport uitgebracht met een standpunt omtrent blockchain en virtuele activa.

Of de naties er uiteindelijk in zullen slagen regelgeving op langere termijn duidelijker en gemakkelijker te maken, valt nog te bezien. Maar op zijn minst is een duidelijkere manier om met crypto om te gaan een prominent agendapunt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie