Rico Engelbarts
04/10/2018 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2018 17:55

Zuid-Koreaanse overheid verhoogt belastingen voor crypto en blockchain bedrijven

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
zuid_koreaanse_overheid_verhoogt_belastingen_voor_crypto_en_blockchain_bedrijven

De Zuid-Koreaanse overheid heeft een voorstel omtrent een industrie classificatie voor de blockchain sector afgelopen augustus definitief geweigerd. Het voorstel kwam van het Zuid-Koreaanse ministerie voor middel en kleine bedrijven (MKB). Het MKB-ministerie wilde namelijk een regelgevende verandering doorvoeren waardoor crypto en blockchain bedrijven permanent toegevoegd zouden worden aan een officiële lijst van gecertificeerde ondernemingen.
Het afkeuren van het voorstel kan nu grote gevolgen hebben voor de verdere groei van de blockchain en crypto sector in Zuid-Korea. Dergelijke MKB’s zullen namelijk geen toegang meer hebben tot de financiële stimulans die wel beschikbaar is voor andere bedrijven.
Ook zullen de crypto en blockchain MKBs mogelijk meer belasting moeten afstaan. Op dit moment zijn vele cryptocurrency exchanges zoals Upbit en Bithumb geclassificeerd als onderneming; aan het einde van volgend jaar zal deze classificatie echter verlopen.
Als gevolg hiervan zullen zulke crypto beurzen hun belastingen met wel 100% kunnen zien stijgen. Ook zullen ze niet langer toegang hebben tot financiële privileges zoals een korting van 75% op acquisitie belastingen of kredietgaranties.
De Zuid-Koreaanse overheid stelde ook dat crypto beurzen die na deze maand worden opgezet niet meer als onderneming kunnen worden geclassificeerd.
De reacties binnen de blockchain gemeenschap op het afkeuren van het voorstel waren begrijpelijk negatief. Crypto lobby groepen, waaronder de ‘Korea Blockchain Association’, de ‘Korea Blockchain Startup Association’ en de ‘Korea Industry Promotion Association’ lieten weten dat de afkeuring een ontmoediging is voor de industrie in Zuid-Korea.
Volgens de lobby groepen zal er zonder de classificatie weinig aansporing zijn voor nieuwe crypto of blockchain startups om in Zuid-Korea te ondernemen. Ook voor gevestigde bedrijven kan het nu interessanter worden om operaties naar meer belastingvriendelijke bestemmingen te verhuizen. Crypto beurs Upbit opende eerder dit jaar bijvoorbeeld al een kantoor in Singapore. Upbit activiteiten in Singapore zullen vanaf oktober starten; precies goede timing dus voor een mogelijke verhuizing.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie