Rico Engelbarts
03/05/2018 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2018 11:10

Zuid-Korea's nieuwe wetgeving beoogt legalisering van nieuwe ICO's

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Zuid-Korea begroot een biljoen won voor blockchain in 2019

Een groep van wetgevers, onder leiding van een Koreaans politicus uit de leidende politieke partij, is bezig met een wetsvoorstel om nieuwe cryptocurrencies en ICO’s te legaliseren in het land.
Volgens verslag van The Korea Times, leidt Hong Eui-rak van de democratische partij van Korea het initiatief door het parlement heen om de ICO ban van de overheid uit september 2017 uit te dagen.
Hong heeft de steun van tien andere wetgevers in het Koreaanse parlement en doelt een complete ruwe versie van het wetsvoorstel in te dienen vóór het einde van het jaar.
Hong sprak tijdens een conferentie over cryptocurrencies en blockchain op een nationale bijeenkomst in Seoul op woensdag en deed uit de doeken dat er een onderzoek loopt wat gezamenlijk wordt uitgevoerd met de Korea International Trade Association (KITA), Korea’s grootste non-profit handelsorganisatie.
Hong staat er op dat de voorgestelde wetgeving om nieuwe ICO’s te legaliseren onder direct bewind zal staan van de overheid.
Hong zei het volgende:

Het wetsvoorstel beoogt de legalisering van ICO’s onder toezicht van de overheid. Het primaire doel van de legalisatie is om onzekerheden omtrent blockchain-gerelateerde ondernemingen weg te nemen.

Verder suggereert het voorlopige wetsvoorstel dat er voorkeur is voor ICO’s gelieerd aan projecten van publieke organisaties en onderzoekscentra die zich bezighouden met het promoten en ontwikkelen van blockchain technologie. Overheidsinstanties, zoals de Financial Services Commission (FSC) – Korea’s financiële regelgever – en het ministerie van wetenschap, communicatie en technologie (ICT) zullen de supervisie van ICO’s op zich nemen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie