Timo Bult Timo Bult
19/05/2024 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2024 16:30

2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Crypto prijsvoorspellingen, ze blijven intrigerend en fascinerend. Met ripple (XRP) als een van de populairste cryptocurrencies zijn prijsvoorspellingen omtrent die coin nog altijd heel populair. En die prijsvoorspellingen zijn soms erg bizar. In dit artikel zetten we een aantal van die voorspellingen op een rij en leggen we uit hoe realistisch ze zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple (XRP) koers naar 18 dollar?

Ten eerste is er de analist Defend Dark, die in een blogpost de optimistische voorspelling deelt dat de totale cryptomarkt tegen januari 2025 zo’n 23,2 biljoen dollar waard kan zijn. En met het huidige aandeel van XRP van zo’n 1,21 procent, zou de prijs van ripple in dat geval op 2,78 dollar uitkomen.

De analist gaat vervolgens verder met een zogenoemde Elliot Wave-analyse. Op basis daarvan deelt hij een nog optimistischer bedrag:

“De twee belangrijkste ondersteuningsniveaus zijn $0,4623 en $0,3917. Zolang deze worden gehandhaafd, blijft onze 5 Elliott Wave-structuur, gericht op 5,85 dollar en 18,22 dollar, hetzelfde.”

Advertentie

Het wordt nog gekker: “100 XRP = 1 miljoen dollar”

Ondanks het feit dat 18 dollar per XRP al een vrij bizarre prijsvoorspelling is, kan het nog gekker. De analist JachTheRippler, een naam waarvan we al kunnen vermoeden dat hij zeer pro-Ripple is, deelde vorige zomer namelijk de volgende verwachting:

“100 XRP = 1 miljoen dollar. Mis de kans niet om  familierijkdom te creëren en luister nooit naar de nee-zeggers!”

Op basis van die uitspraak lijkt de analist te suggereren dat XRP ooit 10.000 dollar per XRP waard kan zijn.

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering

Hoe realistisch zijn dergelijke cryptovoorspellingen?

Alhoewel dergelijke prijsvoorspellingen spectaculair en lucratief klinken, dienen investeerders altijd voorzichtig te zijn. Uiteindelijk weet helemaal niemand wat een koers in de toekomst gaat doen. Een investeringsbeslissing puur en alleen op basis van dergelijke kreten op sociale media zou daarom tegen de meeste principes van verstandig investeren in gaan.

Een manier om te bepalen of een prijsvoorspelling überhaupt realistisch is, is door naar de marktkapitalisatie te kijken. Nemen we bijvoorbeeld een XRP prijs van 18 dollar, zoals in de eerste voorspelling, dan zou de totale waarde van XRP uitkomen op bijna 1 biljoen dollar. Op dit moment is de gehele cryptomarkt 2,4 biljoen dollar waard.

Doen we deze rekensom met een XRP prijs van 10.000 dollar per XRP dan komen we uit op een marktkapitalisatie van 552 biljoen dollar. Voor de meesten zal dit waarschijnlijk zeer onrealistische klinken. Het is daarom altijd aan te raden om zeer kritisch te blijven wanneer het om crypto prijsvoorspellingen gaat.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie